Touch The Jungle - Interview s InsideInfem

Slánská klubová noc Touch the Jungle se na české scéně drží již dvanáct let. Za tuto dobu přijali pozvání DJs a producenti světové dnb špičky. Letos v dubnu k těmto jménům přibude další významný host, kterým bude anglický DJ a především producent InsideInfo. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor na konci článku.


23. 3. 2014, publikoval HONEY T

text: Annita

Touch the Jungle with INSIDEINFO [Virus/Citrus] (UK)

Slánská klubová noc Touch the Jungle se na české scéně drží již úctyhodných dvanáct let. Za tuto dobu do Slaného přijali pozvání DJs a producenti Ed Rush, Rockwell, Audio, Redeyes, Axiom, Jay Rome a mnoho dalších. Letos v dubnu k těmto jménům přibude další významný host, kterým bude anglický DJ a především producent – InsideInfo. Kromě krátké biografie InsideInfa i dalších dvou headlinerů, vám přinášíme exkluzivní rozhovor na konci článku.

BIO

InsideInfo

InsideInfo je pojem, se kterým se v poslední době lze setkat zejména ve spojitosti s labely jako Virus recordings nebo Critical music. Na Virusu i Criticalu vyšla jeho spolupráce s “hitmakerem” Mefjusem.Jak neurofunkový release na Virusu (Mythos/ Blunt), tak i deepový šlapák Repentance na Criticalu, zvířily vody světového drum&bassu.In­sideInfo ve svých setech představuje hlavně současný našláplý neurofunkový sound. Je ale nutno říct, že jeho selekce nepodléhá chuti davu, ani současné módě při stavbách setů. Na párty od něj vždy uslyšíte osobitý, precizní mix hodný zkušeností hudebníka.

A-Cray

Jako další na dubnovém TTJ rodilý slaňák A-Cray.První kontakt s elektronikou navázal díky svému otci, který se dlouhá léta také věnoval DJingu, miloval techno a house. S prvním programem na tvorbu hudby se začal seznamovat v roce 2008.Rok 2013 se dá považovat jako zlomový. Během něj se totiž A-Cray stal dvorním producentem labelu Authentic Music a upsal své tracky na labelech jako Citrus recordings, Syndrome Audio nebo IM:LTD.Co bude následovat v roce 2014, mnohým dost možná vyrazí dech. Teprve devatenáctiletý producent A-Cray připravuje tracky pro label Phace a Misanthropa, Neodigital.

Hemoglobin

Třetím headlinerem bude člen Touche the Jungle Hemoglobin. O produkci se začal zajímat také již ve svých třinácti letech.Než se dostal k drum&bassu, vyzkoušel Hemoglobin více žánrů. Techno, dark step, dubstep nebo breakbeat. Nakonec ale přišel na chuť tvrdší i deepovějším polohám drum&bassu.Stejně jako A-Cray je i Hemoglobin rezidentem labelu Authentic Music. Mezi jeho největší úspěchy určitě patří releasy na vydavatelstvích jako 22:22, Ammunition, Esprit nebo Deafmuted.

 

ROZHOVOR

TTJ: Ahoj Paule, můžeš se nám pro začátek krátce představit?

II: Ahoj, jsem Paul InsideInfo a považuju se za nejšťastnějšího člověka na světě díky tomu, co dělám!

TTJ: Pamatuješ si, co tě přitáhlo k drum&bassu?

II: Poslouchal jsem jungle když jsem byl na střední, ale pak jsem přišel na věci jako Prodigy a metal a trochu jsem od toho upustil. Potom jsem se jednou ráno probudil na vejšce a napadlo mě, že bych rád věděl, jestli je jungle / drum&bass pořád “ve hře”. Nahrál jsem si show DJe Hypa z Kiss FM, poslechl a úplně jsem tomu propadl!

TTJ: Jak dlouho skládáš hudbu?

II: Zhruba tak od roku 1999 / 2000, ale prorazil jsem až v roce 2006.

TTJ: Existují nějaké další hudební žánry nebo umělecké směry, které máš rád kromě drum&bassu?

II: Ah, no jasně! Miluju všechny možný druhy hudby, je jich tolik, že je nebudu jmenovat. Ve skutečnosti doma málokdy poslouchám dnb! Miluju to, je to moje vášeň, ale když si chci odpočinout, poslechnu si něco jinýho. Taky miluju všechny formy umění, obzvlášť malování, kreslení a 3D design. Kdysi jsem začínal jako malíř.

TTJ: Jsou na scéně nějací nováčci, kteří tě zaujali a chtěl bys nám o nich říct?

II: Vždycky jsou nějací nováčci a je úžasné sledovat, jak se noví, skvělí a talentovaní producenti dostávaj do popředí. Obzvlášť pak ti, kteří tě donutí pracovat ještě víc na svý vlastní produkci, abys s nima udržel krok! Ti, co zmíním, nejsou úplně nováčci, ale Mob Tacktics, Urban Dawn, Stealth nebo Mutiny teď opravdu jedou.

TTJ: Užíváš si hraní v Čechách?

II: Miluju to tu! Čechy patří mezi mé nejoblíbenější země, kde jsem zatím hrál..dost možná je i ze všech nejoblíbenější. Miluju zdejší fanoušky! Už se opravdu nemůžu dočkat, až se zase vrátím!

TTJ: Je něco, co bys rád vzkázal českým fanouškům?

II: Určitě. Už se to zdá jako věčnost od doby, co jsem tu hrál naposledy, a už se moc těším na návrat. Tentokrát budu mít s sebou spoustu nový muziky, kterou jste ještě nikde nikdy neslyšeli. Díky, těším se a vidíme se v Bat.u!

Rozhovorem vás provázela Annita.

 

12/4/2014 Touch the Jungle (pozvánka FB)
Bat. Music Space – Pastýřská 527, Slaný

DJs:
INSIDEINFO (UK)
A-Cray
Hemoglobin
Bios
Annita
Jim Barris
Yendys
Keebl

entry:
80 CZK

 

publikoval HONEY T