Festival Soundfeer přiveze Adama Freelanda a Evil Nine

Elektronický festival Soundfeer je za dveřmi, v brdském kempu Věšín u Rožmitálu pod Třemšínem, se uskuteční od 20. – 22. června. Headlinery sedmého ročníku budou v Česku dobře známí Adam Freeland a Evil Nine z Velké Británie. Dříve jasní breakbeaťáci, dnes je jejich hudební záběr mnohem širší. Čímž vystihují motto letošního festivalu, jedna multižánrová stage pod jednou střechou. O tom svědčí i další vystupující v line upu: britský technař D.A.V.E. the drummer, tech-houseový německý DJ Niko Schwind a houseové duo Shades of Gray live. Celkem na Soundfeeru během víkendu vystoupí 22 DJs a projektů.

Slovy festivalového plavčíka: "Jedu mrdy v kempu Brdy.” Z plakátu Soundfeeru je jasné, že vizuálním tématem je plovárna. V areálu kempu nechybí bazén, pravda skromný, ale je tam, nebude chybět tématický bar a další plovárenské propriety. Z hudebního hlediska se ovšem vše podstatné bude odehrávat pod velkým šapitó s posíleným zvukem. 

Adam Freeland, majitel vlivného labelu Marine Parade a autor kultovního tracku We Want Your Soul, objížděl před deseti lety festivaly s kapelou Freeland, což vyústilo ve výborné album Now & Them. Úspěchy slavil i se sólovým singlem Under Control z desky Cope a poslední dobou zaujal remixem pro Lanu Del Rey ke skladbě Summertime Sadness. Rozruch ale teď víří hlavně jeho nová kapela The Acid. Djingu se ovšem nikdy nevzdal, což přijede ukázat i na Soundfeer.

Evil Nine aka Tom Beaufoy a Pat Pardy patřili do stáje Freelandova labelu Marine Parade. Upozornili na sebe hned debutovým albem You Can Be Special Too v roce 2004, se kterým před mnoha lety přijeli na festival Cosmic Trip do Teplic a málem ho zbořili. Druhé album They Live! vydali v roce 2008 a od té doby si založili vlastní label For Lovers, na kterém jim vyšel i letošní hit New Girl.

Vstupenky na celý víkend jsou v předprodeji za 400 korun (přes smsticket bez dalších manipulačních poplatků www.soundfeer.cz/tickets), na místě pak stojí 450 korun, od soboty 350 korun. Veškeré info o vystupujících, ubytování, parkování a pobytu na festivalu najdete na webu www.soundfeer.cz

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.