Low Profile vydávají longplayer Distance Awareness

Po prvním společném singlu přichází dvojice pražských DJs a producentů Touchwood a Ghonzales s debutovým albem jejich společného projektu Low Profile. Deska vyšla v tomto týdnu na jejich vlastní značce, pokřtí ji už dnes v pražském klubu NoD přímo nad Roxy.


11. 10. 2014, publikoval RUDEBOY

Deska pojmenovaná Distance Awareness obsahuje deset původních skladeb, na dvou z nich spolupracovali hostující MCs z Brooklynu, Tah Phrum Duh Bush a Hired Gun.

Právě skladby podpořené hlasy a zpěvem MCs (Low Profile a Falling Skies) jsou z posluchačského hlediska nejvděčnější a bezesporu si budou rozumět i s rádiovým éterem. Low Profile se od začátku pohybují na poli experimentálního drumanandbassu, chcete-li halftempa. Tímto směrem se vydávají i na dlouhohrajícím počinu, jako nit se deskou linou halftempové beaty, temná atmosféra, dubové zvuky a mohutné subbasy, to vše čas od času šmrnclé východními melodiemi a vokálovými samply.

Jako kdyby posluchač hodil do jednoho hrnce Loxyho a hudebníky sdružené kolem něj, Amita, Om Unita, ale třeba i určitou polohu Calibra. Od těch všech i mnoha dalších Low Profile brali inspiraci, přetavili ji nicméně do originálních 59 minut vlastního rukopisu.

Desku pořídíte přímo na BandCampu Reserve Audio pod tímto odkazem, tamtéž najdete ukázky celého alba.

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1