Break (UK) na Vision již v prosinci // 5. 12. 2014

text: PR

Letošní Vánoce už 5. prosince? Pro fanoušky drumandbassu bezesporu! Do pražského klubu Cross totiž tento den míří další legenda, geniální britský producent Charlie Bierman aka DJ BREAK. 

Přestože se na současné světové scéně pohybuje řada skvělých producentů a každým rokem přibývají další a další mladí talentové, není tu mnoho takových, kteří jsou tu pro to, aby udávali směr. A není žádných pochyb, že Break je právě jedním z nich. Jeho typický rukopis postavený na silné temné basové lince, ostře lomených perkusích a uchu lahodících vokálových samplech ovlivnil a i dnes inspiruje řadu producentů.

Počátky jeho nesmírně bohaté kariéry, během které se do paměti zapsal mnoha nesmrtelnými releasy na labelech jako RAM Records, Shogun Audio, Critical, Metalheadz, Quarantine a mnoha dalších, sahají už do jeho velmi raného věku. Skrze oblibu k jazzu, funku, breakbeatu a hraní na bicí a piano se za gramofony poprvé postavil, když mu bylo pouhých 14 let. O dva roky později pak začal pracovat na své první vlastní produkci. Prvotiny vydal v průběhu roku 2003–04 u vydavatelství Eastside Recordings založený Jasonem Cambridgem (A-Sides), který mu tím pomohl nastartovat jeho producentskou kariéru. Další důležitou osobou po jeho boku v tomto období byl Silent Witness. Společně s ním začal vyvíjet nový devastující sound, který vyústil v mnoho skvělých společných nahrávek pro labely DNAudio a No U Turn. Od té doby už nebylo pochyb, že Break má nakročeno k velmi slibné a dlouhé kariéře, která v roce 2006 pokračovala založením vlastního vydavatelství Symmetry Recordings.

Dnes je Break zcela po zásluze respektován jako jeden z TOP světových producentů. Velkou ctí tak bude si s tímto umělcem zahrát i pro početný domácí support ve složení Parallel Activity, Panorama, Blofeld, Kan-jacca, Hanzall i vítěze právě probíhajícího DJ contestu. Noc Vision však nebude pouze o zlomených beach. Na druhou stage si návštěvníci budou moc přijít vychutnat deep houseové rytmy od těch nejpovolanějších, protože zde vystoupí Dan Cooley a DJ Face v doprovodu jedinečného MC Mandy. Doplní je pak ještě čtveřice djs Zwooky, Halama, Neighbour a Chuck.

Přijďte si tedy v pátek 5. 12. do Crossu rozbalit svůj první letošní dárek pod stromečkem, Break is coming on Vision!!

Line up – DNB main stage:
BREAK /UK/ (Symmetry recordings)
Parallel Activity (Sety.cz)
Panorama (Authentic music)
Blofeld (Liquid DnB Crew, Bassdrive.com)
Kan -jacca (BasSistaz)
Hanzall (Beatz.cz, Therapysession.cz)
+ DJ contest winner

Line up – House stage:
Dan Cooley (Radio 1)
Face feat. MC Manda
Zwooky (Tektoys.org)
Halama (Tektoys.org)
Neighbour (Nwp.cz)
Chuck 

Místo: Cross Club (Plynární 1096/23, 170 00 Praha 7 – Holešovice), www.crossclub.cz
Vstup: 70,– do 21:00 / 120,–
Start: 20:00

 

 

 

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.