PR // Ledový král bubnů jménem Fanu přivane do Prahy

27.12. se v pražském Cross Clubu koná druhý díl klubové reinkarnace nového projektu s názvem Drumphunk a podtitulem „Here come the drums“, který má za cíl propagovat jungle, drumfunk, experimental drum'n'bass, apod., tj. u nás často přehlížené styly.


24. 12. 2014, publikoval HONEY T

… přitom právě alchymie rozsekaných breakbeatů, mohutných subbasů a kreativních samplů položila základy původního drum'n'bass a jungle. My se snažíme pozitivním odporem bojovat proti nadvládě konzervativního d'n'b v ČR a přinášíme noc plnou současných i původních interpretací pravého d'n'b a jungle zvuku.

Promo mix představující zvukovou paletu Drumphunku si můžete poslechnout zde Drumphunk #1 mixed by Lionsdan


Tentokrát přivážíme hned dva zahraniční hosty, a to především finskéhoje beatového mistra Fanu. Ten ve svém unikátním způsobu samplovaní nezapře silné vlivy trip hopu, Twin Peaks nebo samurajských filmů na pozadí originálně rozsekaných breakbeatů a hutných basů, které dohromady oplývají dramatickými emocemi ale zároveň i syrovou tanečností.

Jeho filmově sugestivní hudba poprvé výrazně oslovila d'n'b/jungle publikum před 10 lety, kdy na labelu Subtitles vyšel legendární Siren Song. Tento release mu získal spoustu fanoušků i mimo “drumfunkovou” veřejnost, avšak Fanu se rozhodně nevydal na cestu směřující k mainstreamu ­ naopak dále směřoval k posílení svého místa na undergroundové scéně, což se mu podařilo prostřednictvím releasů na labelech jako Darkestral Ice, Warm Communications nebo Subtle Audio ale také díky aktivitě jeho vlastního labelu Lightless, kde vydal už čtyři alba. Kromě toho se věnuje i hiphopovým beatům pod pseudonymem FatGyver a měli bychom zmínit i společnou desku se skvělým jazzmanem Billem Laswellem pod názvem Lodge. Poslední dobou Fanu experimentuje s moderním slow­fast/halftempo stylem, který známe od producentů jako Om Unit nebo Fracture. Idealním způsobem, jak proniknout do jeho diskografie je návštěva bandcamp profilu.

Kromě zimního krále d'n'b/jungle zahraje i barcelonský David M (Sub FM) ­ jeden z největších kontinentálních znalců hudebního UK undergroundu. Na Drumphunku předvede nefalšovaný oldschool jungle set circa 1994/1995, který by možná mohl znít takto: David M b2b XPB1 on Sub FM 06–06–2014

Českou scénu budou reprezentovat Drumphunk CEO dj Lionsdan, Mad4ce z JunglistCall crew a SBSTRD a Honey T za Drumy i Nedrumy / Shadowbox. Vedle klasicky hyperzlomené selekce v nuskool i oldskool verzi vás čeká i porce půlkrokových basitých tuňáků, ezotericky ­atmosferických velryb a možná přijde i několik kouzelnických rollerů! 

Jaké to bylo na předchozím / prvním dílu Drumphunku s hostem Equinox sledujte v krátkém klipu: Equinox (UK) @ Drumphunk #1 Cross Club Prague 


Funk'd Up – XMAS edition

27.12.2014
Praha – Cross Club

djs:
Drumphunk stage
Fanu (FI), David M (ES), Mad4ce, Lionsdan, SBSTRD, Honey T

Funkd'Up stage
Hugo Massien (UK), Blazey Bodynod (UK), David M (ES), Denoir / Daniel Noir, Dryman, Mad4bass, hosted by C. Monts

vstup: 70 Kč (do 22h), poté 120 Kč

FB Event: https://www.facebook.com/…036168738909

 

publikoval HONEY T