PR // Wormhole s Bad Company v classics setu!

V pátek 29. 5. 2015 se odehraje nový a exklusivní večírek Wormhole, který vás červí dírou protáhne do prostoru a času o „pár“ let zpět. Těšit se tak můžete na drumandbass z let 1998 – 2006, který budou striktně dodržovat všichni účinkující a atmosféru této doby umocní i míchání analogového videa, které si pro vás přichystala Phase Vision Factory.


28. 5. 2015, publikoval M4Y4

Přijďte si zavzpomínat, jaké to bylo v letech, kdy dnb scéně nevládnul mainstream a produkovala se hudba, ze které se dodnes čerpá a má stále co říci.

Profil: Hackenalien

Kdo jsou Bad Company? Fundament. Základ. Legenda. Měřítko kvality. Vrchol. Zásadní zlom v historii drum and bassu.
Classics set? Přehlídka toho nejlepšího, co kdy tato čtveřice vyprodukovala. Základní pilíře moderního drum and bassu, které neztratily nic ze své síly.

Pod jménem Bad Company se skrývá čtveřice nesourodých talentů, která se dala na konci devadesátých let dohromady, aby společně ukázala scéně, že je čas sklízet plody z dosažených sonických teritorií. Fresh, D:Bridge, Maldini a Vegas měli za sebou každý zvlášť či v různých kolaboracích již vícero vydaných tracků, to nejlepší však mělo teprve přijít.

Jejich první společný oficiální release je navždy zapsán zlatým písmem do historie žánru a je jejím zásadním milníkem, navíc pravidelně vyhrává v anketách o nejlepší dnb track všech dob. Legendární The Nine dodnes shrnuje jak základní elementy tehdejší scény, tak osobní vklad každého člena. Precizní zvuková práce (Fresh, D:Bridge), hypnotická atmosféra (D:Bridge), valící se rytmus (Maldini, Vegas) a hitová forma (Fresh, Vegas). Zvukově neuvěřitelně našláplá bomba byla jen začátkem. Snad každý jejich track lze rozebrat a sledovat na něm různou míru přispění každého z členů. Jejich kariéra pokračovala raketovou smrští jedné bomby za druhou.

The Pulse, 4 Days, Seizure, Skin Tag, Nitrous, Champion Sound remix, Atlantis remix, Planet Dust. Takto by šlo pokračovat dlouho. Celá éra 99–02 je prošpikována skrz naskrz jejich tvorbou, čtyřmi alby, nespočtem remixů. Zlatá éra končí v druhé půlce roku 2002 po vydání zvukově již méně soudržného alba Book of the Bad, vleklého právního sporu s americkou rockovou kapelou zašlé slávy ohledně nároku na užívání jména Bad Company a jediným vystoupením jejich živě hraného projektu pod jménem Digital Nation pro britské Radio One.

Fresh začal vydávat svoje věci postupně na labelech Ram a Breakbeat Kaos, D:Bridge o pár let později dal vzniknout novému subžánru jménem autonomic a Maldini s Vegasem nadále produkovali pod akronymem BCUK (Bad Company UK). Rovněž druhé dvě třetiny první dekády nového tisíciletí zažilo velkou slávu internetové forum Dogs On Acid, které vzniklo původně jako stránka pro fanoušky Bad Company.

Main stage:
21:00 – 22:30 KanJacca (BasSistaz, TTJ)
22:30 – 23:30 Babe LN (Radio 1, BasSistaz)
23:30 – 01:00 Koogi (Shadowbox)
01:00 – 02:30 Bad Company UK (Bad Company Rec., Bad Taste, RAM)
02:30 – 04:00 X.morph (Redrum)
04:00 – 06:00 M4Y4 (Shadowbox)


2nd Stage – Oldskool a funky breakz
Josef Sedloň (Radio 1, Breakbeat Conference)
Voita (Breakbeat.cz)
Mr. Funky Machine (BANG!) + Igor Ochepovsky (guitar)
Bosch-K (Nutz Records)

Visual by PHASE Vision Factory

Vstup do 21:30 za 120,– Kč, poté 180,– Kč

Cross Club
Plynární 1096/23
Praha 7 – Holešovice

publikoval M4Y4