Tessela v Crossu na Deep Beat Avantgarde

Deep Beat Avantgarde v Crossu rozšiřuje rostr progresivních umělců o další těžký pojem ze světa minimální elektroniky. Sobotní avantgardní noc rozvibruje UK host Ed Russel – mistr zlomené acid – rytmiky do 130 bpm, zástupce britské progresivní hudební školy – Tessela.



“Nikdy jsem nebyl na složitosti*“, říká o své producentské práci Ed.*„Když nad něčím strávíte moc času, ztratí to šťávu. Radši zkouším zakonzervovat trochu té energie, která v hudebním studiu vzniká během procesu.“ Tesselova produkce je zdánlivě jednoduchá, ale její určitá složitost, zlámanost a zaměřenost na dropy, volné aranže v kombinaci s minimal vibes dosahuje maximálního efektu na posluchače. Jeho hudební cesta začala u hardcore music a volně plynula přes jungle, drum and bass až k současné, žánrově těžko přesně zařaditelné formě balancující někde mezi housem a technem, v tempu do 130 bpm, s dominujícími perkusemi zabalenými do old school acid kabátu.

Mezi jeho nejvýraznější příspěvky patří tracky jako Hackney Parrot, Getaway nebo Nancy´s Pantry. Nedávno na sebe upozornil tracky Luv Mix a Tenner nebo remixem Loud Places od Jamie XX. Tessela, UK badboy reprezentující R&S Records, rozvibruje pražský Cross Club už tuto sobotu, 30. ledna. Na podiu mu budou sekundovat vídeňák Bört, pražský dMIT.RY a DBA dvojka Sta+Prokta, kteří tímto připisují další progresivní zářez do svého Avantgarde seznamu, kde již visí jména jako Paleman, French Fries, Alex Coulton, Trevino nebo Goldffinch.

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.