Psyek - Hunger EP

MP3 do přehrávače, volume doprava, špagety na hlavu! Je tu ostravský démon Psyek a jeho Hunger EP. Článek jsme doplnili o 100% exkluzivní vyjádření autora.


8. 2. 2016, publikoval STUART
Hunger EP vychází přímo na Psyekově labelu Deafmuted Records a naleznete na něm 4 tracky. Jak už se stalo téměř tradicí, na jednom z nich spolupracoval s dvojicí Local Heroes. Konkrétně se jedná o pecku „Time…Don't“, pro mě osobně to nejlepší z celého EP.

A co nám o EP řekl přímo autor?

„Hlad se podepsal hlavně na tracku Hunger (thanks cpt.obvious), který pak dal jméno celému EP. Trávil jsem den popíjením fosfátového roztoku a ve volných chvílích, které jsem netrávil na záchodě čtením Tajných válek superhrdinů, jsem dělal na tomhle tracku. Na dalších písničkách z ep jsem pak začal dělat přibližně v době, kdy jsem se vysral na chlast a ty další fuj věci a skrz produkci jsem ze sebe toho ďábla vymítal :) Proto mi to přišlo jako vhodný název pro celé ep, protože když ze svého života něco odstraníš, automaticky vzniká hlad. U mne to byl hlad po vaření a po muzice :) A to klišé ze kuchaři si žerou jak králové je blbost, možná tak ti špatní, protože nemají co dělat. Já mam stěstí když zvládnu ráno banán, kafe, jogurt a tři cigára a večer si po čtrnáctihodinové šichtě zajdu na kebab.
AD 2:
Nejlíp zvuk ep asi popasal Tom Small: "Takovej nařvanej moderní oldschool“ Prostě zvuk, který deláš, když si vyrůstal na Kemalovi a současné neuro ti přijde stejně debilní a prvoplánové, jako byl kdysi jumpup a máš jisto v tom, že na tomhle kurvení stylu, který milujes už se teda rozhodně nechceš podílet. Prostě je to od srdíčka i z mozku, technicky už to mám zmáklé, takže umím dělat opravdu takovou muziku, jakou chci a tenhle směr, společně s tím naším společným ep na Architecture, to je to ono. To, že jak už to v mém připadě bývá je to zase uplně mimo jakýkoliv hlavní a vedlejší proud už dávno neřešim. Dělám muziku hlavně pro sebe a nezájem okolí mne vyloženě netrápí."



Nakupovat můžete na Beatportu, Junu nebo Digital Tunes, na dalších shopech se release objeví za 14 dní.

Psyek – Hunger EP (DFMTD042)

  1. Psyek – The Constant
  2. Psyek – Boys Don't Cry
  3. Psyek – Hunger
  4. Psyek & Local Heroes – Time…Don't

soundcloud.com/psy­ek

facebook.com/psy­ekmusic

facebook.com/De­afmuted

facebook.com/lo­calheroesdnb

publikoval STUART