Villem, Mako a Sudanim v pátek v Crossu na dalším díle Liquid Flights

Deváté vydání mejdanu Liquid Flights vás tentokrát katapultuje do světa utopistických melodií a basů. Nebudeme se však vznášet v žádném světě fantazie, ale přivezeme vám opravdu a doslova Utopia Music! Dvojice producentů Villem a Mako, kteří zastupují tento label, vám v Crossu představí široké spektrum zvuků…


3. 5. 2016, publikoval RUDEBOY

…od zadumaných atmosfér přes nekompromisní rollery až ke snovým exkurzím do světa jemnějších drumandbassových rytmů. Spodní stage, pod hlavičkou domácího labelu Sapyens Records, bude opět věnovaná aktuální britské club music, kterou tentokrát přijede reprezentovat Sudanim z labelu Her Records.

Liquid Stage

Mako, skvělý DJ, producent a majitel dnes už celkem legendárního labelu Utopia Music, se představí v Čechách vůbec poprvé. Za 7 let od založení jeho vlastního vydavatelství posunul svojí dříve neznámou továrnu na tracky opravdu vysoko a není proto překvapením, že při brouzdání seznamem releasů, které zde vyšly, objevíte jména jako jsou dBridge, Break, Mikal, DLR nebo třeba náš domácí Rido. Stephen si jako producent ovšem nehraje jen na svém písečku a jeho řekněme hutnější polohy můžete objevit i na dalších značkách jako Metalheadz, Samurai Music, Dispatch, Med School a další.

Jako druhý headliner se představí Andrew Wilson aka Villem, který už pěknou řádku let produkuje pod tímto aliasem originální a skvostné kousky, ať už jde o deepové rollery nebo čistě liquid-funkové melodie. Znát ho můžete i z projektu Mute, který tvoří se svým bratrem Fieldsem. V poslední době se hodně šušká o jeho nové spolupráci s hlavou Spearhead labelu Bceem, se kterým vytvořili producentské duo The Vanguard Project. Ostatně plody jejich práce si už dnes můžete poslechnout na jejich čerstvém EP – Volume 1 , které na tomto labelu vyšlo. Za zmínku pak jistě stojí i úplně čerstvé EP s McLeodem, na kterém se očekávaně objevila ve dvou skladbách královna vokálu Riya. Proč očekávaně? Pokud jste poslouchali její LP Sublimation, určitě vás teď trklo, že dvojice Villem & McLeod se na jejím debutovém albu objevuje poměrně často. Oba totiž s Laurou na jejích skladbách v minulém roce spolupracovali a můžeme si být jistí, že se od této trojice určitě dočkáme něčeho i v budoucnu. Support již tradičně ovládne pořádající crew – Theya, Blofeld a Fallen Gemini spolu s (nejen) liquid allstars české scény – Ahz, KamCZa a Rudeboy.

Sapyens Records Stage

Spodní stage představí londýnského dje a producenta Sudanima. Od spoluzaložení labelu Her Records nastolil se svými kumpány MM, CYPHR, NKC a Fraxinusem zvuk posouvající hranice toho, co jsme doposud měli možnost v klubech slyšet. Frenetické perkuse a polyrytmy, hutné basy a těžké kopáky čerpající z UK bass, snoubící prvky dancehall, grime a jersey club. Jako support stage se představá členové zbrusu nové domácí značky Sapyens Records – Alyaz, WZ, a SBSTRD, podpoří je jako vždy Theya z pořádající crew.

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1