Ve Vile Štvanice vystoupí Kid Drama. Odehraje dva sety

Damon Kirkham známý jako Kid Drama a Jon Convex 9. července vystoupí v pražské Vile Štvanice. Už odpoledne v rámci nového konceptu Drama ve vile odehraje venku influences set poskládaný z hudby, která ovlivňuje jeho tvorbu. Večer pak uvnitř Vily Štvanice představí svůj aktuální pohled na hudební styly drumandbass a autonomic.


20. 6. 2016, publikoval NITROUS

Nejvýrazněji se Damon Kirkham zapsal do povědomí hudební veřejnosti jako polovina dvojice Instra:mental, která společně s dBridgem a kultovním Autonomic podcastem změnila pohled na to, jak může znít drumandbass a dala vzniknout novému hudebnímu stylu autonomic.

Po nahrání 12 epizod a mixovaného alba pro kompilační sérii Fabric se trojice rozpadla a Kirkham přišel s techno/bass projektem Jon Convex.

Po několikaleté odmlce se nicméně vrátil k futuristickému drumandbassu, spustil projekt Kid Drama a ohlásil post autonomickou éru. Společně s dBridgem navázali jako dvojice HeartDrive novými podcasty, vydali tři singly a aktuálně chystají debutové album.

Spolupráci si však Kid Drama vyzkoušel i se Skepticalem, Fracturem, Consequencem či Om Unitem. Loni navíc vydal album pod jménem Mikarma odkazující na elektroniku 90. let.

Během krátké doby navíc Kirkham spustil label CNVX, který se stal platformou pro něj i podobně smýšlející umělce jako Loxy&Resound, dBridge, Skeptical či Consequence. CNVX letos chystá kompilaci, nový materiál ohlásil také projekt Mikarma a aktuálně sklízí úspěch s epíčkem pro známé vydavatelství Exit Records.

Vedle dvou vystoupení Kid Dramy nabídne Drama ve vile workshopy oficiálních partnerů akce Ableton Live a školy Mustaredo a společností Disk Multimedia s.r.o., drinky a burgery z dodávky Crush Street Food již od odpoledne. Jako support vystoupí djka Annita, Volnej průběh djs, Misology a KamCZa. Během odpoledne navíc půjde zakoupit levnější vstupenky na večírek ve vile.

Drama ve vile
day
Kid Drama (influences set)
Volnej Průběh djs, Annita, Kamcza

night
Kid Drama
Annita
Volnej Průběh djs (Nitrous, AhZ, Touchwood, Rade, Stanzim)
Misology

entry: do 18:00 150 CZK, po 18:00 200 CZK

Facebook event

publikoval NITROUS