Tauron Nowa Muzyka v Katowicích již tento víkend

text: RUDEBOY

Line-up nabízí rovné, zlomené i živé projekty, jazz i temnou elektroniku. Podívejte se na výběr toho, na co letos ve dnech 18–21. srpna můžete zajít.



Techno a rovná elektronika
Každoročně silnou součástí line-upu Nowe Muzyky jsou rovné beaty. Letos vystoupí namátkou Tiga, dvojice Kristian Beyer & Frank Wiedemann aka Âme (na ně jste mohli zajít na jaře letošního roku do pražské Roxy, stálo to za to), skvělá německá DJka Lena Willikens, techno mágové Benjamin Damage nebo Matrixxman, elektronický hipster Jimmy Edgar a newyorský šéf značky Novel Sound, Levon Vincent. Tak trochu stranou programu stojí jedna z posledních additions do festivalového line-upu a po letošním vystoupení v pražském Futuru také miláček pražského publika – Robag Wruhme. Zajít na něj můžete v neděli po konci programu na Secret Stage Afterparty (ne, 06:00–??:??).



Zlomené beaty a živá vystoupení
Legendární Roni Size představí spolu s DJ Krustem Full Cycle Sound, v ČR snad dobře známou značku Erased Tapes budou reprezentovat skvělý pianista Lubomyr Melnyk a japonský hráč na vibraphone Masayoshi Fujita (který se představil v zimě na showcasu značky v pražské Akropoli). Jazzoví fanoušci určitě neminou americké Snarky Puupy a vrcholem živého programu bude pravděpodobně živák skvělého elektronického projektu Floating Points, který má po dlouhém čekání a zaslouženém hypeu na svědomí jedno z alb loňského roku – Elaenia.



Kompletní přehled vystupujících najdete na webových stránkách festivalu, zde je pak ke stažení časový harmonogram ve formě PDF.

Vstupenky
Vstupenky jsou v předprodeji k dispozici jak na jednotlivé dny, tak na celou dobu festivalu. Vás asi bude zajímat dvoudenní balíček (pátek, sobota) za 250 zł. Koupíte na polském serveru Ticketpro

Lokace, doprava
Nowa Muzyka se třetím rokem odehrává v již uzavřeném katowickém uhelném dole uprostřed města. Ten ještě před 15 lety sloužil svému účelu, nyní již důlní šachty Bartosz a Warszawa využívá festival pro své pro potřeby. I díky výhodné lokaci je kromě klasického kempu možné se ubytovat v místních hotelích a hostelích, ty nabízejí ucházející ceny za odpovídající pohodlí. Více o ubytování naleznete zde

Do Katowic je nejlepší z Prahy či Brna vyrazit vlakem, cesta trvá zhruba 5 hodin a je tak stejně rychlá, jako kdybyste jeli autem. Autem z Prahy doporučujeme dálnicí na Hradec, Mohelnici, Olomouc a Ostravu směr Katowice. Odvážní mohou v pátek odpoledne zkusit D1 směr Brno. Více o způsobech dopravy do Katowic najdete zde.

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.