Poprvé v Česku. Spirit v Crossu odehraje tříhodinový set

Jeden z veteránů scény a zároveň jeden z nejzajímavějších drumandbassových producentů, Duncan Busto aka Spirit, se 22. října představí na 12. vydání večera Volnej Průběh Crossem. Společně s ním na spodní Shotgun stagi zahrají zástupci oblíbeného drážďanského vydavatelství Uncanny Valley. Spirita podpoří také polský dj a známý promotér Alegria.

3. 10. 2016, publikoval NITROUS

Duncan Busto stál u samotného zrodu žánru. Vydává na nejznámějších labelech, jeden sám provozuje. Má na kontě bezpočet skladeb včetně několika nadčasových hitů. Léta ho hrají všichni známí djs napříč scénou. Přes to ale vždycky zůstával tak trochu pod radarem.

Rozsah jeho zvuku je přitom úctyhodný, od polámaných kovových beatů s agresivními basovými linkami, které parkuje na labelech jako Metalheadz či ještě donedávna na Renegade Hardware, přes rovné rollery na Shogun Audio či Commercial Suicide, až po autonomické exkurze na vlastní značčce Inneractive.

Proslavil se také spoluprací s další výraznou postavou drumandbassové scény, Steve Carrem aka Digitalem. Značka Digital&Spirit byla pojmem především na přelomu milénia, kdy frčel techstep a parketům kralovala jména jako Usual Suspects, Konflict či Bad Company.

Digital se Spiritem do téhle party dobře zapadali a stejně jako výše zmínění si vypilovali vlastní na první poslech jasně rozeznatelný zvuk, který do sebe absorboval Digitalovu lásku k dubu a reagge a Spiritovu náklonnost k technu.

Spirit ale na Volnej Průběh Crossem ale rozhodně nepřijede díky nostalgii. Po několikaleté umělecké pauze způsobené pobytem v USA se loni vrátil do studia, díky čemuž jsme se dočkali singlů pro Metalheadz, Blu Mar Ten records nebo Commercial Suicide. Duncan podle svých slov pracuje na druhém albu, oživil i svoji značku Inneractive, vrátil se za mixážní pult a dál šíří svoji osobitou vizi polámaných beatů. V Crossu na svůj vůbec první set u nás dostane rovnou tři hodiny, aby nám stačil představit všechny své polohy.

Drážďanská crew Uncanny Valley – hosté Shotgun stage – je aktivní od roku 2010. Tehdy si Conrad Kaden, Albrecht Wassersleben a Philipp Demankowski řekli, že jejich domovina oplývá producentskými talenty a postupně pod značkou UV světu představili jména jako Jacob Korn, Cuthead, Credit 00, Break SL, Scherbe a další. Conrad s Albrechtem vás v Crossu budou bavit krásné 4 hodiny!

Posledním hostem je dj a promotér Alegria z Poznaně. Tamějšímu publiku se snaží na večírcích DrumObsession ukazovat, že drumandbass se stále vyvíjí a pod mainstreamovým nánosem se toho děje spoustu zajímavého. Ne náhodou se roster jeho hostů kříží s tím naším: z poslední doby přivezl Kid Dramu a právě chystá večírek s Fracturem. Kromě toho vysílá na známém on-line radiu Bassdrive.

Facebook event

Volnej Průběh Crossem 12 22.10. 2016 Cross club

VP stage Spirit 3 Hours set (Metalheadz, Phantom Audio, Inneractive, Alegria (PL// Bassdrive, DrumObsession), Volnej Průběh djs

Shotgun stage Uncanny Valley Soundsystem (DE), Mooris, Disco Møreti