MIXPULT OMNITRONIC DJ-200

Prodejna Maxistore mi zapujcila tento dvousavlovy mixak na vyzkouseni. Jak se mi libil se doctete v clanku.
(kg)


12. 12. 2001, publikoval redakce

<IMG2L>





:: RECENZE TECHNIKY
OMNITRONIC DJ-200
djsky mixpult

Vám přinasi: KOOGI / EASTBASE / MAXISTORE 

Recenze provedl Koogi, techniku zapůjčila prodejna pro Dje Maxistore. Mediální partneři prováděných recenzí jsou agentura Eastbase, server www.techno.cz a časopis Bassline.

:: OMNITRONIC DJ-200
Tento dvoukanalovy mixpult firmy OMNITRONIC se muze vedle bohateho vybaveni pochlubit hlavne takzvanymi VCF fadery v obou savlich i v crossfaderu. Jde o specialni technologii, ktera zmensuje treni a tim padem zkvalitnuje praci s fadery a prodluzuje jejich zivotnost. Omnitronic zde navic nabizi libovolne nastaveni prubehu crossfaderu i savli. Muzete si navolit jestli chcete, aby byl signal propousten pozvolna nebo téměř okamzite.. U kazdeho kanalu najdete prepinac na phono a 2× line. Navic jsou tu i displeje pro mereni urovne signalu pro kazdy kanal zvlast, i pro master vystup. Samozrejmosti jsou tripasmove korekce u obou savli, ktere jsou na muj vkus az extremne ostre a agresivni, obzvlast ve stredovych frekvencich. Pri mixovani jsem proto musel mit trochu stazene stredy a pracoval jsem prevazne s basovymi a vyskovymi korekcemi. Mikrofonni vstupy jsou tu dva: na ovladacim panelu je cannon a na celnim panelu velky jack. Silu signalu z mikrofonu lze regulovat gainem a navic je tu jednoduchy ekvalizer s regulovatelnymi basy a vyskami. Sluchatkove vystupy jsou tu dokonce tri! Na celnim, hornim i zadnim panelu po jednom. Nechapu k cemu takovy luxus, snad jen v djskych skolach to budou schopni plne ocenit. Samotne vystupy se jevi dostatecne silne a hlasite a i nepatrna zmena ekvalizeru je ve sluchatkach zretelne slyset, coz povazuju za velmi dulezite. Jednu vyhradu bych ale mel. K prepinani tu pro sluchatka slouzi pouze jakysi maly fader, ktery prolina signal obou kanalu. Obsluha je jednoducha, ale podle meho nazoru je toto reseni trochu neprakticke vzhledem k obecne zivotnosti faderu. Uvedomte si kolikrat si ve sluchatkach musite prepnout kanaly nez dosahnete kyzeneho zvuku?. Zadni panel pultu nabizi tri cinchove vystupy – nahravaci, odposlechovy a master. Dale jsou tu dva vstupy pro gramce a navic ctyri(!) linkove vstupy. Vyhodou jsou urcite i dve svorky pro uzemneni gramofonu.

DJ-200 je celkem kvalitni mixak s peknym designem a bohatou vybavou, diky ktere si urcite najde sve priznivce. Me osobne nevyhovovala zvukova charakteristika ekvalizeru a proto tento Omnitronic nezaradim mezi svoje favority. Cena se pohybuje okolo 12.500 CZK.


/ kg


Dalsí recenze dále najdete na www.maxistore­.cz, www.shadowbox.cz a www.techno.cz.
Uvedenou techniku je mozné přímo vyzkouset v prodejně pro dje nebo koupit třeba na splátky v Maxistore, Bořivojova 57, Praha 3.
Email: x@maxistore.cz
tel.: 02/227 229 99