PR // Spectrasoul na Culture Shocku 11. 2.

Po kompletním nasycení Drum & Bassového trhu, to chce originalitu a pochopení kvality zpracování, abyste prorazili. To si uvědomil Jack Stevens a David Kenett, kteří tvoří duo Spectrasoul (Shogun Audio, Critical Recordings, Metalheadz , Subtitles, UK), na které se můžete těšit už 11. února.


2. 2. 2011, publikoval RUDEBOY

text: DNB FEVER

Jack u nás naposledy vystoupil na akci Vision v pražském klubu Cross. Dave (David Kenett) oproti tomu zažil náš největší drumandbassový festival Let It Roll v létě roku 2009. Podle některých fanoušků tohoto festivalu právě Spectrasoul zaznamenali obrovský ohlas na Take Control scéně a právem. Oba aktéři tohoto dua nás uspokojují již od roku 2006 a koncept crew DnB Fever do toho všeho zapadá jako „prdel“ na hrnec. Po hvězdných Total Science, Commix, June Miller a B-Complex přivítejme Spectrasoul na akci Culture Shock s pořadovým číslem 7. v klubu Chapeau Rouge dne 11.2.2011.

Na taneční scéně bude Spectrasoul prezentovat Dave a pravidelná noc Culture Shock zažije opět deepové šílenství, bezkonkurenční selekci podpořenou vlastní tvorbou s kvalitním zvukem. Dalšími pozvanými jsou moderátoři a týmoví kolegové Radia 1 Nitrous a Stanzim, kteří se představí ve společném setu. O jejich kvalitách je rozhodnuto a patří mezi špičku české deepové drumandbassové scény. Jako moderátoři Radia 1 a DJs samotní už dávno propadli kvalitě a hloubce tohoto stylu.

Z města Slaný dorazí DJ, organizátor a spoluzakladatel Touch The Jungle crew Jim Barris. Aktivní přístup, láska k hudbě a pořádání večerů mu vryly jistou kvalitu. Vše pečetí sobotní deváté jubileum akce Touch The Jungle Special, kde vystoupil „Terminátor“, patřící beze sporu mezi největší talenty nového stylu a originalního zvuku, DJ a producent Rockwell. Dance stage uzavře organizátor večerů DJ Stantha a nová tvář DnB Fever crew DJ a začínající, nadaný producent M.Pete.

Barová scéna se ponese v duchu dubstepu. Předním matadorem tohoto stylu české scény je producent Matoa a majitel dubstepového labelu Case Records. Jedná se o seberealizační projekt vznikající v pestré kontinuitě s nekomerčním míněním ku prospěchu široké hudební komunity a není stylově nějak ohraničen (obecně: bass, dubstep, bassline). Druhým pozvaným je designer, illustrátor a producent Subject Lost patřící k headlinerům „chill-outových“ stageí na Ostravsku. Na relativně stálou platformu chytrých dubstepových beatů, jejichž aristokratický původ se nedá skrýt, roubuje nejrůznější květenství – od sofistikovaného ale průrazného IDM až po tradiční ambientní plochy. Třetím aktérem se představí v dupstepovém setu DJ Stantha.

Vstup na tento večer je za pouhých 50,– v předprodeji a 100,– Kč na místě. Předprodeje můžete využít přímo na baru Chapeau Rouge. K dispozici bude exkluzivní drink Culture Shock (rum, cola, pomeranč) za 50Kč a také pivo do 23:00 za 28Kč! Další info pod odkazem: http://www.facebook.com/event.php?…

Mini profil Spectrasoul

V roce 2006 se z relativně nejasných okolností objevili SpectraSoul (Jack Stevens & David Kennett), kteří se stali pionýry new-school žánru na Drum & Bassové scéně. Pocházejí z anglického Brightonu, kde nastartovali svou produkci. V roce 2008 přišla nejočekávanější undergroundová skladba „Alibi“, která zněla všemi kluby po celém světě! A zároveň v tomto roce vyšly na Frictionově labelu Shogun Audio jejich skladby „Penninsula“ a „The Tube“. O rok později ukázali, že nehodlají polevit a představili své skladby na nejznámějších labelech, jako kupříkladu jsou: Goldieho Metalheadz, Teebeeho Subtitles, D-Bridgeovy Exit Recordings a samozřejmě další releasy pro Shogun Audio a Crititcal Recordings. Více o jejich tvorbě a Spectrasoul samotných naleznete pod odkazy:
http://www.discogs.com/…/Spectrasoul
http://www.myspace.com/spectrasoul
http://soundcloud.com/spectrasoul
http://www.facebook.com/spectrasoul?…

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1