CHRONOLOGY V ABATONU

Text: Stano + Raveboy

 

Na akci Chronology budou tři stage, každý z nich zaměřený na určité období vývoje junglu a drumandbassu a chystaný lineup bude opravdu malý luxus :) Kdo kdy byl v Abatonu na junglové akci, jistě ví, že lepší atmosféru najde jinde jen velmi těžko. Lineup bude následující:

ORIGINS STAGE (1988–1992)

Micky Freeze (Junglizm/UK)

Raveboy (Messiah Komplex)

Crome (Waste Technologies)

F99 (Gardenzitty)

Yukimura (Mustakillah)

Red Gorgon (Aphrikka)

 

FIRI'N STAGE (1993–1996)

DJ Trevelyan (Jun­glizm/UK)

Aztek (Metro)

Braindread (Luca Brasi)

Errphorz + Shin + Mara (Gardenzitty)

Rich (BassBeast)

Chong X + Mad4Ace (Aphrikka)

STEPPI'N STAGE (1997–200?)

DJ Echo (Junglizm/UK)

Sayko (Dvoika Troika)

Pixie + Wash (Tele2Beatz)

Appu (Bassys)

Technical + Alert (Gardenzitty)

Suki (Sound1)

 

Ještě něco málo o partičce Junglizm z Anglie:

Ostrovní parta Junglizm je jedním ze zásadních DJských uskupení, které udávaly a udávají směr na jungle/drum'n'b­assové scéně v jihoanglickém Brightonu a okolí. Hlavní postavou Junglism je DJ Mickey Freeze, který se věnuje DJingu od roku 1988, tedy od samotného počátku britské taneční scény. Jeho kořeny leží v reggae, punku, acid houseu a hardcoreu, což byly právě ty ingredience, které stály u vzniku jungle na začátku devadesátých let. Jeho sety jsou divoké, je to pravý junglový generál se schopností zahrát nejraritnější old school i nejaktuálnější new school. Dalším členem Junglizm je DJ Echo, který si vydobyl respekt svým labelem Solid Ground, na kterém vyšly nahrávky takových jmen jako Sketch & Code nebo Gridlok a na kterém se v nejbližší době chystají nové singly pánů DJ Phantasy & Shodan nebo DJ Friction. Zároveň se také věnuje promotérství, jeho měsíční noc Jungle Deluxe patří k nejnavštěvo­vanějším v jižní Anglii vůbec. Posledním do trojlístku je DJ TreVELyaN, který zásobuje ostrovní scénu jedním exkluzivním dubplatem za druhým. V současnosti je nejnovější akvizicí labelu Undiluted, který se věnuje těm nejtvrdším odrůdám drum'n'bassu a který šéfuje slavný Brockie. Libuje si hlavně v polámaných beatech a temných náladách, rozhodně je na co se těšit!

Víc informací najdete na chronology.gar­denzitty.org

 

 

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.