Mistr temného drum'n'bassu Icicle 30. ledna v Praze

Jeho nové album Entropy sklízí nadšené ohlasy zleva i zprava. Někteří hudební kritici v souvislosti s tím tvrdí, že Icicle dokonale zvládnul snad všechny žánry bass music. Obdobnou chválu si vysloužily i jeho DJské sety, což prokázal třeba loni na festivalu Let it Roll. Do Prahy se pak vrací po dvouleté pauze.


7. 1. 2015, publikoval Panorama

Icicle to totiž 30. ledna rozštípe v pražském klubu Storm v rámci Authentic Music Night. Po jeho boku vystoupí také djs Rudeboy, Schooler, Peejay & Panorama, Fallen Gemini a Entita (událost na Facebooku).

Icicle se po mnoha letech na pozici předního producenta deepovějších odnoží drum'n'bassu posunul k temnějšímu, údernějšímu zvuku. To odráží především jeho nové album Entropy a například skladba Isolation s Mefujsem, The Edge s Metropolis, či technem ovlivněná Acidic.

Obdobnou změnou prošly i Iciclovy djské sety, které kromě vytříbeného drum'n'bassu často zahrnují i kvalitní bass music vsuvky. Ať už je to vychytaný dubstep, tvrdé techno, či experimentálnější počiny okolo 130 bpm… hlavním pojítkem je vždy kvalita.

  

Zaostávat ale nebude ani lokální djský doprovod. Těšit se můžete například na Rudeboye jako jedno z předních jmen české deepové scény, z tvrdšího soudku pak potěší Schooler a český label Authentic Music zastoupí zakladatelská dvojice Peejay & Panorama, svěží krev Entita i severočech Fallen Gemini.

Dost keců. 30. ledna; Storm Club; Authentic Music Night.