5+5 důvodů proč jít na Drumstation

Takhle při pátku je v Praze móře možností kam vyrazit za zábavou. Příznivec kvalitního drumandbassu (a nejen jeho) má celkem jasno – Drumstation v Crossu, kde vystoupí Naibu a Kimyan Law. A pro ty nerozhodné tu máme 5+5 přesvědčovacích argumentů.


25. 3. 2016, publikoval STUART

Kimyan Law

1. Poprvé v ČR. Téměř snad standardem se již stalo zvaní neznámých, čerstvých a zapadlých, přesto však kvalitních producentů na mejdany kluků z Narovinu Zlomenýho Podcastu. I tentokrát nebude pravidlo porušeno. Z Rakouska se poprvé do Prahy podívá Kimyan Law!

2. Mikrofón a exotika. Nestává se často, abychom zvali drumandbassové producenty z Konga. Kimyan Law nám trochu pomohl svým přesídlením do Rakouska, nicméně africké kořeny v sobě nezapře. Momentálně je zcela neoddiskutovaleně majitelem největšího funky mikrofónu na dnb scéně, to musíš vidět!

3. Uši. Nicolas Mpunga, jake je je občanské jméno projektu Kimyan Law, ohromil přední světové producenty především tím, že doposavad vytvářel svou hudbu výhradně přes sluchátka, pecky za dva dolary. Přesto je zvukově na mistrné úrovni. Máme snad co dočinění se sluchovou genialitou?

4. Dva sety. Dnes v Crossu zahraje Kimyan Law dvakrát. V 23.30 ho třeba jen k poslechu zastinete na dolním pódiu a půjde o, dle jeho slov ‘more leftfield stuff’. Od jedné hodiny ranní zahraje na horním, hlavním pódiu poctivý drumandbass.

5. Diskokoule. Funky háro si bezesporu žádá zopakovat diskokouli z minula, tak oblíbený světelný doplněk na mejdanech pořádaných NZP. Znovu se také na hlavní v Crossu nad hlavami rozsvítí otočné želvičky.



Naibu

1. Elegance a styl. Robin Leclair je známý svou láskou k asijské kultuře. Delší dobu žil v Koreji a také v Japonsku, kde tvořil s Enou. Přidejte k tomu špetku francouzské elegance a perfektní angličtiny a dokonalý kámoš na večírek je na světě.

2. Album Case Study. Vloni na podzim nás rozsekalo Robinovo poslední album Case Study. Najdeme na něm téměř vše: Různý drumandbass, krásné melodie, Robinův vokál, koncepci i nápady. To album je prostě perfektní!

3. Skvělý dj a člověk. Robin bude v ČR potřetí a co jsme měli možnost ho poznat osobně, jde o mimořádně v pohodě týpka, který navíc skvěle míchá. S věkem zraje jak víno a v setech je to krásně poznat.

4. Hudební vyzrálost. Čím byl Robin vždycky jinde než ostatní, byl smysl pro originální melodii a harmonickou kompozici. Neexistuje jediný track, který neobsahuje nápad, trochu atmosféry a jak my říkáme, nedýchá. Robinův zvuk je jemný, citlivý, přesto úderný a dynamický.

5. Prostě láska. Do našich mejdanů jí dáváme hodně a taktéž ji rádi sdílíme s váma, kteří hudbě rozumíte a cítíte ji jako my. Dneska večer to bude v Crossu mimořádné, alespoň tak to vnímáme my. Stav se a uvidíš :-)



FB event: facebook.com/e­vents/484942961­712962



JÍZDNÍ ŘÁD

Zlomenej Stage

8–10 Czenda
10–12 Edison b2b Stuart
12–1 Panorama
1–2.3 Kimyan Law (aut)
2.3–4 Naibu (fr)
4–7 ahZ b2b KamCZa

Narovinu Stage

8–10 Entita
10–11.3 Honey T
11.3–0.3 Kimyan Law (aut)
0.3–2.3 Drumax b2b Vidras
2.3–4 Silhouette
4–6 Animal Print

MCs Procter, Toshi

publikoval STUART