INTERVIEW // FUTURE PROPHECIES

Tak hurá… Po půl roce, co si s Norama Future Prophecies dopisuje polovina česko-slovenské drum´n´bassové scény, se tady ti dva konečně objeví. 23. května budou hrát v bratislavském klubu Spojka a den na to v Nových Zámkoch. Na jejich sobotní vystoupení se chystá celá shadowboxí delegace, takže to vypadá na další pořádnou čmelenici ;) Rozhovor s DJem Anthunem, jednou polovinou Future Prophecies, si můžete přečíst po prokliknutí nadpisu.


28. 4. 2003, publikoval redakce

Jak jste se doslechli o česko-slovenský scéně?
Surfovali jsme po netu a hledali nový kontakty… Až jsme narazili na vás :)

Dvakrát už tady hrál Teebee, v létě se sem chystá znovu.. Jste kámoši?
Jasně! Teebee rulleeezzz! :) Známe se od začátku devadesátých let. Udělali jsme s ním pár tracků – „Dimentional Entity“ na Subtitles 10, „Cosmic Energy“ na Subtitles 7, teď celou Subtitles 30 a na dalších ještě pracujeme.

Jak náročná byla vaše cesta k mezinárodnímu úspěchu?
Jsou za tím léta dřiny a prázdných peněženek. Strávili jsme hodiny a hodiny a pak zase hodiny ve studiu, ztratili tak hromadu kámošů, přišli o svoje holky… Ale v podstatě to bylo zábavný. Vstoupit na scénu bylo velké rozhodnutí a sázka do loterie. Chtěli jsme jako drum´n´bassoví producenti získat respekt a uznání.   
 
Co vaše vztahy s britskou scénou?
Anglický DJové si strašně zakládají na svém UK stylu a to, že jsi odjinud a stavíš svojí hudbu na něčem jiném, často vůbec neakceptují. Scéna je založená hlavně na kontaktech, potkávání lidí, musíš být v centru dění… A to je právě Británie. Kvalitní drum´n´bass už dneska naštěstí najdeš v podstatě všude. Třeba labely Renegade nebo DSCI4 se teď hodně orientují na nové, neanglické tváře. Základ úspěchu v Británii je udělat hodně hustý track.

Pomohl vám v začátcích někdo?
TeeBee, když nás dostal k Certificate 18…

Richard je muzikant, umí hrát na spoustu nástrojů… To nemusíte moc vykrádat, co?
Ale jo, samply rádi krademe i sami vytváříme.

OK, a jak vypadá vaše živé vystoupení?
Momentálně to stojí na nás dvou, když je větší budget, bereme s sebou ještě nejlepší norský muzikanty. Jinak používáme compy, samplery…   
 
Takže když hrajete jen ve dvou, ty máš na starosti techniku a  Richard „živé“ nástroje?               Většinou oba mixujem a když to Richardovi sedne, tak do toho dělá ještě nějaký vychytávky na basu a dechy. To pak bývá hodně velká jazda ;)

Jaký styl drum´n´bassu od vašeho vystoupení můžeme očekávat?  A vůbec, který producenty máte nejradši?
Baví nás v podstatě všechno, ale kvůli lidem hrajeme hlavně techno-trancový věci – Black Sun Empire, Kemala, Teebeeho, Cause 4 Concern… Taky amenovky od Tech Itche, Doma & Rollanda, Rawthang… Pak samozřejmě Ram a Ed Rushe s Opticalem. A naši nejoblíbenější producenti… strašná otázka hihi ;) Moving Fushion, Ed Rush & Optical a Teebee.

He :) Koho z norských muzikantů byste nám kromě Teebeeho ještě doporučili?
Určitě Royksopp, norský folk Mari Boine, Nils Peter Molvćr, což je taková směsice downtempa a breaků (Teebee pro něj dělal nějaký podklady), Supersilent, Motorpsycho, Lene Marlin…

…v Čechách jsou celkem známý saxofonista Jak Garbarek a partička Jaga Jazzist. Máte je rádi?  
Jasněéé!! Hlavně Richard si na Janovi hodně ulítává.

Chodíte do práce nebo se věnujete jen studiu a djingu?
Na normální práci nemáme čas, věnujeme se jen hudbě.   

Hrajete po celé Evropě, v Americe, nebyli jste někdy v Indii, když tam Richard studoval?
Indie byla ještě než se rozjeli Future. Tehdy jen meditoval a poslouchal svého Guru, ale nějaké vlivy přetrvávají dodnes. Poslechni si třeba naše skladby „Deshi“ a Eastern Organic“.

Přípravy vašeho debutového alba jsou v plném proudu. Na kterém labelu vyjde?  
Zatím nevíme, ale Teebee by ho chtěl na Subtitles.

A jak se daří vašemu vydavatelství Domination?
Teď se několik let nic nedělo, protože jsme měli pocit, že by bylo dobrý si nejdřív trochu vybudovat jméno. Vydali jsme jen cd EP (hodně atmosférický) a jeho remix od Teebeeho a K jako vinylu. V roce 2004, po vydání našeho alba, to ale chceme zase rozjet, takže nám když tak zasílejte materiál na djanthun@hotmail.com

 

im cyber