INTERVIEW // HIGH CONTRAST

Už jsme se s rozhovorem s High Contrastem skoro rozloučili, nakonec si ale Lincoln přece jen vzpomněl a na kratké interview na poslední chvíli odpověděl. Takže další návnada na Planet Roxy je tady.  


18. 6. 2003, publikoval redakce

Tvůj vysněný open air?
Ideálním místem je jižní Californie, ale v pohodě by bylo i něco ve Walesu, pokud by se vyvedlo počasí. A vysněný line up je hodně široký – Nuyorican Soul, Lonnie Liston Smith, Elvis, Wu Tang Clan.. Na všechny si nevzpomenu.

Nejhustější zážitek z letního festivalu? 
Na moc festivalech jsem nehrál, ale loni jsem vystupoval na Summer Dreams, což je takový malý rave na hoře v Los Angeles. Lidi mohli dojet autem jen pod ní a dál už museli jít pěšky, což bylo zatraceně daleko. DJové byli naštěstí vyvezeni až nahoru. Odtud jsme ale najednou viděli, že zem je strašně zaprášená a když lidi tancovali, všechna ta špína se dostala do vzduchu a každýho obalila. Bylo to jako menší písková bouře. Nic moc, ale i tak dobrá party – já, Total Science, Dillinja a Lemon D.

Na Planet Roxy budeš hrát s Photekem a Andym C. Máš je rád?
Jasně, jsem velký fanoušek Photeka, ale to je myslím každý.  Andy C je vždycky dobrý. Takže bude příjemný zahrát si zase s těmahle chlapíkama, hrál jsem s nima párkrát ve
Fabricu.

Co si představíš, když slyšíš „Česká republika"? 
Východní Evropa, trochu zima, ale žhavý ženy! A dobrý drum´n´bass party.

Co všechno jsi dělal od tvé listopadové návštěvy Prahy?  
Hodně jsem hrál. Absolvoval jsem další turné po Americe a taky po Austrálii, což bylo super. Fakt skvělý místo, musím se tam vrátit. Ještě jsem jel znovu do Států kvůli Miami konferenci, která byla zábavná, ale hektická a hodně pozérská. Ale je vždycky dobrý se setkat s junglistama z celýho světa. Taky jsem dokončil nějaký nový tracky, který akorát začínám rozdávat DJům, a na dalším novým materiálu makám. Práce na „Essential Mixu“ pro Peta Tonga v dubnu mě taky těšila, zvlášť když jsem byl po čtyřech letech první dnb DJ (po Edovi a Opticalovi), který to dělal.

Tvoje TOP5?
1. The Basement Track – High Contrast – Hospital
2. Billion Dollar Gravy – London Elektricity – Hospital
3. Breathe – Nu:Tone – Dubplate
4. LoveSick – High Contrast – Dubplate
5. NaXamena – Zinc – TP