SERIAL // B4TWILIGHT

Při přiležistosti vystoupení LTJ Bukema v Brně, si dovolujeme představit vám skupinku lidí vystupující pod názvem B4Twilight. Tentokráte jsem se dotazoval Jakuba Loučky (Skiver J), který mi prozdradil něco ze zákulisí této crew zabívající se nejen inteligent drum'n'bassem. Rozhovor v nezměněné podobě si můžete přečíst zde.


5. 5. 2004, publikoval redakce

B4Twilight

sídlo: v PRAZE

booking: 777666137 (Klára – manažerka)
kkoubkova@seznam.cz


Kdy crew vznikla a za jakých okolností?
Někdy v roce 1998 vznikla snad první česká junglová kompilace ‚Jungle Is Massive‘ od Bradahood. Se Skywalkerem jsme tehdy jako VIGOROUS SKIVE na našich 386kách dotáhli pár skladeb ve fast trackeru a jedna z nich se na kompilaci objevila (Outstanding Prolusion). V '96 jsme začali kupovat desky, tehdy ještě k domácímu poslechu u kávy (od Good Looking, Moving Shadow, All Good Vinyl, apod.), v '99 jsme se naučili ovládat gramofony (diky Davide!), dva si také brzy pořídili (OMNITRONIC DD2250, šlapou dodnes) a začali s prezentací stylu který nás oslovil.

Později se k nám připojil i Cashmeer se svým vytříbeným vkusem.  Vlastní hudební tvorba pomalu ustupovala DJingu a MC aktivitám, v roce 2000 se tak i tak na kompilaci Beat Case (Intellygent rec.) napálila i skladba Jin-Ii-The-Box od Skivera J, která kompilaci prezentovala videoklipem v telce. Nejtalentovanější z nás – Cashmeer – prozatím dusí svoje klenoty doma v šuplíku. V současnosti svítá dioda naděje, protože některé skladby Skywalkera a Cashmeera našly ohlas v zahraničí, uvidíme.

Máme tři členy, jako host zpívá Sister Zulu, pravděpodobně budeme mít brzy i manažerku. (smích)  

Jaké byly nejdůležitější mezníky ve fungování crew?
1998 – Outstanding Prolusion by Vigourous Skive na CD ' Jungle Is Massive'  
2000 -  Jin-Ii-The-Box by Skiver J na CD Beat Case.
1999 až současnost - nevydaná tvorba Cashmeera
15. 05. 2004 budeme vystupovat v Brně na Flédě před LTJ Bukemem

Které akce se nejvíce povedly a byly pro vás nejvýznamnější?
Těžko říct, žádná přelomová neproběhla, k dašímu pokroku vede svým způsobem každá.

Která vaše akce je podle vás nejvíc známá u lidí?
Když dobře hrajeme, lidé se k nám rádi vracejí, příště se optáme.

Pro kolik lidí nejvíce jste udělali akci?
Nejvíce přišlo tak 150 lidí, už je to ale dávno. Do historie se spíš zapíšeme kolik nejméně. Tenkráte do Matrixu dorazilo devět lidí, ale všichni jsme se báječně bavili.  

Kolik akcí průměrně stihnete udělat za rok?
50 hraní v barech a menších klubech

Který host byl nejkvalitnější?
Jednoznačně Sister Zulu.


ARTISTS:

SkiverJSKIVER J (Jakub Loučka)
Místo působení: Praha
Členem crew: 5 let
Povolání: DJ, MC, rybář

V současnosti se více věnuje MCingu, používá multiefekt RP50, hostuje u TH3 sound system.
Člen seskupení STARÝ LIDI: info & mp3 na pmuzik.wz.cz

skladby

‚Jungle Is Massive‘ (1998) – Vigorous Skive: Outstanding Prolusion  
‚Beat Case‘ (2000) – Skiver J: Jin–In–The–Box  

demo TH3 djs + mc skiver J tady

tel: 732101951
mail: jakub.loucka@seznam.cz

SkywalkerSKYWALKER (Lukáš Sochor)
Místo působení: Praha
Členem crew: 5 let
Povolání: DJ

Neúnavný bojovník za práva intelligent drum'n'bassu. Občas si odskočí tu k deep housu, tu k downtempu, nebo „pro prdel“ k 70’s disku, normalizačnímu popu a podobnejm krávovinám. Díky bohatým vazbám na zahraniční int. d&b „důležitisty“ v jeho setech můžete nezřídka zaslechnout exklusivní pecky, jež svět poznal jen skrze dubplaty či CDR některých z nich. Dále hitovky již dříve narozené a vydané lokálně kdesi mimo naši kotlinu na whitelabelech v nákladu ne mnoha kusů, či budoucí releasy současných intelligent d&b labelů/artistů.

tel.:  608 83 08 48
mail: lukas.sochor@post.cz

CashmeerCASHMEER ( Petr Omáčka )
Místo působení: Praha
Členem crew: 5 let
Povolání: DJ  
   
 Univerzální vinylový jezdec ze stáje B4T. V současnosti již neupřednostňuje ze své adresářové struktury žádný z oblíbených žánrů a subžánrů. Snad až na ten kořenový, s názvem Hudba, kterému dává ještě šanci. Velice často tedy „zrazuje“ své pokrevní intelligent d&b bratry svými zálety mimo jungleové mantinely, které si kdysi před lety dobrovolně vytyčili, aby záchránili neskonalou krásu před zapomněním. Spouští se zejména s pomalými bíty (hip hopem, triphopem,…), funkem, (acid)jazzem, latinou, deep/latin/jazz housíkem, diskem, …uff chilloutem…, důležitá je jediná věc na kterou nezapomíná – náplň. Přesto se rád vrací na pole d&b.

mail: cashmeer@volny.cz
tel: 732514898 


mc Sister Zulu jako host

Čím chcete přilákat lidi na akci?
Rozmanitostí stylů (od intelligent drum'n'bass přes funk step, jump up, old school až k „díp housu“, jazz housu, hip hopu, „3p hopu“, „latině“, funku, 70’s disku a lecčemu dalšímu). V zásadě se distancujeme od bubáků a nekompromisně servírujem potravu jak pro duši, tak i pro tělo, a to pokud možno v jednom komplexním celku.

Naše gigy se rozhodně výrazně lišej od standardní drum'n'bass „diskotéky“. Dalším plusem je nesporně již výše zmíněné hraní dosud nevydaných pecek od renomovaných artistů. Spojení s lidským elementem (MC, zpěvačka) dodává našim vystoupením punc živosti. Díky hraní z notebooku čas od času překvapíme zcela nečekanými intermezzy (70. léta, diskoška, vlastní tracky, atp.). A brzy budete šokováni i krásnou a chytrou manažerkou.

S jakými dalšími formami umění rádi spojujete své akce?
S lidovými tanci, tradičními řemesly a videoprojekcí.

Co velkého máte v plánu udělat v blízké budoucnosti?
Velké hovno. Ještě větší prochází stadiem kultivace na rýsovacím prkně.

Hráli jste v médiích nebo na nějakém neobvyklém místě?
Několikrát jsme hráli na vlnách Radia 1. Jako příklad jednoho z námi používaných informačních zdrojů uvádíme forum labelu Covert Operations.

Co bys rád vzkázal závěrem čtenářům za všechny z crew?
Každá slečna vypadá nejlépe když se vlní na vlnách intelligent drum'n'bassu… To mi věřte.


!!! WEB !!!

djs.mxm.cz