PROFIL - FUTURE PROPHECIES

Jistě jste již slyšeli jejich temné balady na akcích. Víte o nich i jiné věci? Chcete vědět odkud pocházejí nebo snad co vlastně dělají? Máte spousty otázek a málo odpovědí, potom je tento profil dělaný pro vás. Pokusím se vám nastínit Tonyho a Richarda po odkliknutí. Norsko je zemí chladnou a proto nečekejte nic lehkého.


29. 7. 2004, publikoval redakce

Future Future PropheciesProphecies:

Úvod:
Future Prophecies je dvojice z Norska. Tvoří ji Richard Animashaun Thomas a Tony Anthun. Tito dva chlapáci mají za sebou již hodně vydaných releasů a pěkný počet let odehraných jako djs. Vydávají pod labely jako jsou například Subtitles, Renegade Hardware, Outbreak, Certifikate 18 (R.I.P), Disturbed nebo i G2. V přípravě na vydání je i label Breakbeat Kaos a to pod pořadovým číslem 5. Pro ně je již tradicí, že se spolčují s další známou persónou hrající a vydávající pod přezdívkou TeeBee. Toto spojení nese své ovoce a proto jsme se dočkali i remixů na vydavatelství ne jiném než Subtitles. Na svém prvním albu pracovali okolo 1 a ½ roku a výsledek je takový, že tyto tracky můžeme slyšet na mnohých party jak po republice tak i třeba na záznamech z live vystoupení známých djských jmen po celém světě.

Charakteristika tvorby:
Budoucí Proroctví což je jeden z překladů jejich uměleckého jména může napovídat tomu, že se bude jednat o lidičky s atmosférickým cítěním, ať si pod budoucností představíte cokoliv. Jejich tvorba je opřena o temné, atmosférické místy až magicky začarované skladby. Můžeme tak slyšet zaklínače, modlící se k bůhvíčemu (Reflecting Terror), šaolinského mnicha vyzívajícího k boji s mnichy jinými (Warlords Risin), až po nádherné, temné hlásky ženštin (Miriamba, Voice of Lonliness). Podstatná část tvorby je provázena plochami dokreslujícími pozadí a dost hutnou basou nato, aby usadila každého do křesel nebo naopak zvedla lidi do extatického stavu na parketu. Zaslechnout prvky trancu (Miriamba) či snad lehčího liquidu (September) není na škodu, slaďárnou bych však nazval Illusion of Time, který mě na akcích rozebíral hodně dlouhou dobu. Perličkou je pak skladba Wonderland, která je již více zlomenějšího rázu a třešnička na dortu je pak hláška v pauze z Pána Prstenů. Nejzlomenější mi přijde Bring The Noise a nejjazzovější Mentally Destroyed. Jak to celé shrnout? Snad jen tím, že v jejich tvorbě najdete barevnost avšak temnost, krásu ale ničemnost, tvrdost i jemnost. Pokud máte rádi atmosférický drum´and´bass inspirovaný Leftfieldy pak jsou Future Prophecies právě pro vás.    

Živé vystoupení:
Kluci jsou zřejmě zábavnějšího rázu, což svědčí i třeba rozhovor pro dnbnation  kde uvedl Tony:
„Potkal jsem TeeBeeho na party nazvané Hyperstate v Oslu roku 93. Hrál jsem primetime a přišel za mnou TeeBee jestli by si mohl zahrát se mnou. Já nato, že může pokud bude stejně dobrý dj jako já…. zvládl to moc dobře : ) Od té doby jsme dobrými přáteli.“
Co se týče ovšem samotných Future Prophecies jsou jejich živé koncerty v Norsku provázeny i živými nástroji a proto je můžete slyšet hrát se saxofonistou, flétnistou či jinými lidmi. Není na škodu občas zaslechnout turntable act s Djem hrajícím drum´and´bass o živých prvcích ani nemluvě. Tyto živé vystoupení provází Tonyho a Richarda baskytarista Svein Schultz, bubeník Carl Oluf Wennerberg a zvukař David Solheim.

Co připravují do budoucna?
Vydání Dreadlock na Breakbeat Kaos, Paul B Remix na Disturbed Recordings a další zajímavosti včetně toho, že se proslýchá, že budou mít i svůj vlastní label s názvem Berserk.

Odkaz na rozhovor na dnbnation:    http://dnbnation.com/…_article.php?…