NOVÁ DRUMANDBASSOVÁ NOC V MATRIXU

Na pražské drumandbassové scéně se tento měsíc objeví nová pravidelná drumandbassová noc s názvem AKUME DRUMANDBASS NIGHT. Jednotlivé akce se budou odehrávat v žižkovském klubu Matrix pravidelně každý měsíc a budou zaměřeny na to nejlepší z české a slovenské scény. Více info pod nadpisem… 


11. 1. 2005, publikoval stano

Text: Stano

 

Vysoká konkurence na poli taneční hudby a v posledních dvou letech i na poli drumandbassu nás donutila zamyslet se nad novou koncepcí dnb akcí. Za podpory agentury Badpoint jsme připravili novou řadu drumandbassových párty nazvaných AKUME DRUMANDBAS NIGHT. Naše idea je jednoduchá - myslíme si, že se čeští a slovenští DJo­vé hravě vyrovnají mnohdy přeceňovaným zahraničním hvězdám, a že pravidelné noci s jasnou koncepcí zaměřené na kvalitní lokální DJe jsou neustále ve stínu vystoupení těchto slavných osobností. Proto jsme se rozhodli pro návrat ke kořenům scény. 

Chceme vybudovat silnou základnu pro zkušené i úplně nové DJe, liveacty, producenty a MC z Čech a Slovenska, kteří se takto budou moci prezentovat pražskému publiku. Na každé akci bychom rádi představili všechny odnože DnB hraného jak z desek, tak formou live vystoupení. Proto, abychom osvěžili a zdynamizovali mnohdy nudné dvouhodinové exhibice dané klasickým přístupem k tvorbě lineupu, zkrátime sety na maximálně jeden a půl hodiny. Základem dalšího vývoje v každém hudebním stylu je neustálá inovace a hledání nových forem. Chceme tento vývoj všemožně podporovat. Zveme vás proto do klubu Matrix, který se nám svou undergroundovou atmosférou a dobrým zvukem jeví jako ideální prostor. Zapomeňte na pozlátko velkých zavedených klubů, přijďte se uvolnit a pobavit jako za starých časů.    

Akume je samostatnou aktivitou Stana Baláže s podporou agentury Badpoint. Organizace vlastních akcí byla pro Stana logickým vyústěním jeho dlouhodobých aktivit v oblasti drumandbassu, jakožto člena Shadowbox crew, i spolupracovníka a později i spoluautora dramaturgie tanečního stage festivalu Nočné Vlny (www.nocnevlny.sk) v jeho rodném měste Martin na Slovensku. Tyto aktivity mu umožnily nahlédnout do zákulisí scény a organizace hudebních akcí, čehož hodlá využít při budování nové noci Akume.

V brzké době můžete očekávat více konkrétních informací ve vašem oblíbeném médiu.