PR // Rozhovor s MC Jacobem a info k Czech Rolling

Dnes se rozjede třídenní festival plný hudby v zámeckém areálu Sedlec-Prčice. Tentokrát nebude zaměřený pouze na jeden hudební styl – převládat bude drum & bass a punk. Mrkněte na poslední info a přečtěte si rozhovor s MC Jacobem, který doprovodí Sukiho a Sayuze. Line-up u nás hledejte zítra.


6. 8. 2009, publikoval shadowbox

text: SAYUZ

Na drumandbassové stage předvede, co umí Dj X.morph, který je zapálený pro drumandbass a breakbeat a za své umění posbíral již mnoho ocenění. Po jeho boku se představí Sayko, který  je jednou z takřka kultovních postav české d'n'b scény. Je jedním z nejdéle hrajících DJs u nás. Hraje od roku 1992 a za tu dobu zahrál na stovkách akcí po boku lidí jako DJ Hype,  LTJ Bukemem,  Aphrodite, D-Bridge, Technical Itch či DieselBoy. Jeho hlavní parketa je zatraceně tvrdý jungle, dává si ale i muzikální najazzlé kousky a nevynechává ani příbuzné styly jako breakbeat a hip hop. Třetím tahounem a reprezentantem ženského pohlaví na tomto mejdanu je Katcha. Jedna z předních osobností českého drum´n´bassu, své mixážní umění piluje už více než devět let. Pravidelně hraje na prestižních klubových parties, stejně tak jako obřích tanečních festivalech. Zahraničních drum´n´bassových djs, po jejichž boku Katcha také vystupovala začíná být poměrně dlouhý seznam. Namátkou: Grooverider, Roni Size, Dillinja, Ed Rush, Andy C, High Contrast a mnoho dalších.

Na čtvrteční večer, který bude bez vstupného přijede z nedaleké Itálie DJ Nuz_d. Dále uslyšíte třeba Pixieho, P.na či Sayuze & Chmeldu. Ti však celý večer odehrajou za doprovodu MC Dawa a Flatistara.

Druhá hlavní stage bude patřit punku a skupinám takových jmen jako Plexis, Totální nasazení, N.V.Ú., Punk Floyd, SPS a dalším. Pro krátké představení skupin uvádíme pár řádků: Plexis- pražská punková sebranka založena v roce 1984. Stálice festivalových a klubových pódií, na kontě má 5 řadových alb – Půlnoční rebel, White Killer, III, To, Už mi to kroutí nohy, účast na několika  kompilacích – Rebelie punk'n'oi, Epidemie, Akce punk, 10 let Globus music, 15. května 2009 – Best of 25 let

Totální nasazení- vzniklo z punk-metalové skupiny Dehöt. Založení Totálního nasazení se datuje na přelom listopadu a prosince roku 1990. Podrobné info o kapele najdete na stránkách totáči.net.

N.V.Ú.- V roce 2007 se dožila neuvěřitelných 20 let naplněných kvalitním ostrým punkem, mnohými alkoholovými excesy a především více jak 2000 koncerty po celé Evropě. Info na www.nvu.cz.

K dohledání informací o většině kapel doporučujeme použít server bandzone.cz.

Poslední stage zahrnuje kill-out, divadlo a kino. Na kill-outu budou znít hudební styly od Raggae, Dancehallu, Punku, Techna, Trancu, Acidu po další, které vás zrovna napadnou.

Dále bude probíhat non-stop promítání filmů: hororová a sci- fi tvorba z let 1900 až 1950. Divadelními kousky vás potěší spolky jako Pachýř – Pacejoff,  Ztracená existence a Jahodový džem. Takže o kulturní vyžití bude postaráno.

Pro chvíle odpočinku bude probíhat fotbálkový turnaj Rosengart o věcné ceny a aby toho nebylo málo, tak v městečku se můžete zúčastnit tradiční Prčické pouti a jiného alternativního vyžití.

Více podrobnějších informací najdete na webových stránkách www.czechrolling.cz a www.doprcicfest.cz.

 

ROZHOVOR S MC JACOBEM:

V kolika jsi zjistil, že zpívání je právě to co tě baví a naplňuje?

Zjistil sem to asi okolo 16-ti let, ale tohle bych stejně nikdy netušil :)

V čem myslíš, že je tvé kouzlo úspěchu?

Rozhodně v tvrdém tréningu.

Máš nějaký návod pro začínající Mc´s?

Tréning! Tréning!

Vystupuješ se skupinou Skyline a Bassbeast  crew a v obou případech vypadáš jako ryba ve vodě. Se kterým seskupením se cítíš lépe a které publikum je ti bližší?

Nedá se určitě říct, že bych se cítil někde lépe každej mejdan je jinej a já jsem rád, že ještě tak nějak stíhám oboje a hrozne mě to baví :)

Vystupoval jsi i na loňským  Czech Rolling open airu a slyšel jsem, že od té doby abstinuješ, co je na tom pravdy?

No coment ! :)

A jak se těšíš na letošní ročník?

Těším se páč kdybych se netěšil, tak tyhle otázky nevyplňuju :)

Máš připravené něco nového? A co jsi vlastně za uplynulý rok všechno vyváděl?

Seděl jsem u appla jako teď, ale dělal jsem na něm hudbu … hodně makám se Skyline na desce a to si vyžaduje hodně času.

Když už najdeš chvilku volného času, chodíš se také někdy jen tak pobavit? A kam?

Hraju rád pocker, takže se tím uvolňuju. Když mám čas tak jdu na pocker :)

A co nějaká dovolená, plánuješ něco?

Nestíhám  se ani vyčůrat, takže dovolená moc nehrozí.

Fanynky by určitě zajímalo, na co by tě mohly pozvat na baru, co nejradši piješ?

Třeba na cubíčko.

Díky ti za rozhovor a těšíme se v Prčici.

See ya tam .-)