PR // Rozhovor s DJ Skubanem k Shotgunu

Organizátoři festivalu Shotgun 2009 vyzpovídali talentovaného libereckého DJe Skubana, který vyniká především propracovaností mixů, citem pro ucelenost – o skvělé technické dovednosti ani nemluvě. V rozhovoru vám prozradí vše důležité o sobotním open airu a také to, co jako DJ předvede.


1. 9. 2009, publikoval shadowbox

text: SHOTGUN

1. Ahoj Kubo, jak užíváš léto?


- No, léto mám ze všech ročních období asi nejraději, takže si ho snažím užít, jak jen to jde. To znamená dovča, koupačky, výlety, fesťáky, sportíčky atd.

2. Festival SHOTGUN je sice až na konci léta, ale jak se na něj těšíš?

- Těším se moc, zaprvé jako DJ, ale taky jako člověk, který přídá ruku k dílu, ať to je lepení plakátů nebo starání se o dnb stage a techniku na stole. Letošní ročník je totiž pojat o trochu jinak, než ty předchozí.

3. Říkal jsi, že je pojatý trochu jinak. Jak to myslíš?
   
- Koncept festivalu je zachován, ale letos bude hlavní stage patřit zlámaným beatům. Na hlavním podiu “MAINBREAK” můžete očekávat různé styly od breakbeatu a elektra, přes živé vystoupení až po Drum and Bass, který bude také obsahovat live act.

4. Drum and bassový live act? Kdo to bude?

- Budou to týpci z Holandska, kteří dávaj přes kompy, různý krabičky a jiný vychytávky. To celý mají navíc propojený s projekcí a říkají si SUWU3.

5. Říkal jsi, že se budeš starat o technické zázemí stage? Co taková práce přesně obnáší?


- No vzhledem k tomu, že tam letos proběhnou dvě live vystoupení, tak o práci nebude nouze. Jinak to spočívá v zapojování, vypojování, přepojování, přesouvání, přestavování a řešení problémů s dj´s technikou.

6. Tolik zatím k Shotgunu, teď něco málo o tobě. Na Libereckém warm upu se rozdávali cd´s s nahraným setem tebe a Dje Fireballa, můžeš nám jeho a Vaši spolupráci trochu přiblížit?

- Tak s Jirkou (DJ Fireball) se znám už delší dobu. Seznámili jsem se právě skrze hraní. Jirka je šikovnej DJ, takže si spolu za gramcema hodně rozumíme. Z toho vyplynula i spolupráce, při které jsme se na dva měsíce zavřeli do garáže a vznikl z toho 45 minutový set, hraný přes dva mixy, který jsme pak odehráli na již zmiňovaném Warm-upu.

7. Bude set ještě někde ke stažení? Nebo je to exkluzivní záležitost a ty co si to nechali ujít živě mají smůlu?


- Ne set bude určitě ke stažení a to třeba na webu Shotgunu nebo Shadowboxu.


8. Kromě Dj-ingu se věnuješ i promotéřině. Můžeš nám trochu poodhalit co máte v plánu na klubovou sezónu?

- V plánu máme spoustu akcí. Určitě proběhnou akce typu Czech-it, The Weekend, Freestyle apod. Dále máme ale v plánu nový projekt na kterém dělám s Jirkou a ještě jedním kámošem. K tomu můžu poodhalit, že v prosinci se v Liberci představí mladý talentovaný Dj a producent z Belgie – NETSKY!!!

9. Datum Shotgun 09 festivalu se nezadržitelně blíží a přípravy vrcholí, což znamená že máme všichni spoustu práce. Stihneš si vůbec připravit svoje vystoupení? Nebo se necháš unést atmosférou až na místě?

- Nakonec jsme se rozhodli úplně jinak. Díky úspěchu, který měl set nahraný s Jirkou, ho zopakujeme i na Shotgunu. Takže ti co ho nestihli na warm-upu o nic nepříjdou!

10. To je ode mě asi všechno. Chceš na závěr něco vzkázat fanouškům?

-  Ať si Shotgun určitě nenechají ujít!!! A že se na ně budeme moc těšit!!!

Díky a uvidíme se  5.9. v areálu Kristýna na Shotgun 2009 festivalu.