Čtenářský report z High Contasta v Roxy od Tomselyho

V pátek 20. listopadu se v Roxy konala další Bush. Po roce nás opět navštívil „liquidfunkový král“ z Walesu, Lincoln Barrett aka High Contrast. Supportovali čeští DJs Panorama, IM Cyber a společně Sweg & 2K. Kolik na akci dorazilo lidí a jak (a hlavně co) High Contrast zahrál, se dozvíte od Tomselyho.


23. 11. 2009, publikoval shadowbox

text: TOMSELY
fotky: JFX pro Poslouchej.net

I když se mi poslední dobou zdá, že Roxy nedělá nejhezčí plakáty, ani dostatečně nepropaguje reklamou svoje parties a celkově se mi Bush už nezdá tak silná, jak bývala, přesto už asi 3 dny předem byly vstupenky z předprodejí fuč. Důvod je jasný – Contrast je u nás snad ještě populárnější než Aphrodite či Ed Rush, soudím alespoň podle jeho čtyř posledních návštěv u nás – na všech vyprodáno.

Vyrážíme, i když víme, že v Roxy nebude o množství lidí nouze. Už v pražských ulicích se ptají nás, nemístních, místní lidé na cestu do Roxy. Je něco málo před desátou hodinou a před klubem už stojí pěkná fronta. Nejspíše v ní čekají hlavně ti, co si nestihli koupit lístek v předprodeji a shánějí jej až na místě. Nás fronta odradí, a tak ve vedlejší hospodě setrváváme skoro až do půl jedné.

Frontu ke vstupu si sice vystojíme, ale značně menší, to už se moc nedá říct o šatně, kde nakonec dostaneme igelitový pytel, kam si dáme svoje bundy a můžeme jít na plac. Lidí fůra, vydýchaný vzduch, takže plavky by se klidně hodily.



Za gramofony stojí IM Cyber, která volí trochu tvrdší selekci a parket je značně zaplněný. Jdeme se rozhlédnout po okolí, vídáme lidi různého věku i národností a snad všichni se těší, až jejich oblíbenec začne hrát. Je něco před 1:00 a High Contrast už stojí na pódiu, kde se s ním lidé fotí. Já si ještě kupuji nápoj na přežití a můžu se jít saunit :)

Je opravdu těžké, najít si nějaké místo kolem sebe, spíše nemožné. Je přesně 1:00, slyšíme velké ovace a můžeme začít! Jako první je na řadě věc, kterou Lincoln poslední dobou běžně začíná, název je však veřejnosti neznámý. Následuje příjemná záležitost od talentovaného mladíka jménem Netsky s názvem Smile, která je hodna svého jména. Přichází remix samotného Contrastra na taneční pecku Ready For The Weekend (Calvin Harris) a pak další zpívánka od dvojice DC Breaks – Starstruck. Lidé paří, jak se dá, a atmosféra je opravdu výborná. Ještě víc ji pozdvihne výborný Transpoter od Logisticse z jeho nového alba Crash, Bang, Wallop a dále opět Netsky – I Refuse. Tuhle pecku si opravdu vychutnávám letmým pohledem na zelený laser, který krouží dokola – vypadá to efektně.

Můžeme slyšet nový přírůstek do rodiny Hospitalu, ruského producenta Subwave a jeho Stars Get Down. Následuje i jedna tvrdší věc, zpívánka, remix od HC a pak opět rozjásá dav If We Ever, který snad každou tišší pasáž tleská a píská – jak dole na parketu tak i na pódiu.

Slyšíme Oldskulový zvuk od Cyantific – 88mph, pak asi nějakého nového Nu:Tuna a záhy opravdu velice povedený remix od HC na Kaleidoskope (Tiësto feat. Jónsi). Contrast mixuje vskutku svižně, ale tuhle věc nás nechá vychutnat skoro celou. Opravdu parádní, až škoda, že jí je konec. Následuje Shimon – Pimp Slap a do něho nepříliš líbivý klaun. Situaci ale zachraňuje Talkbox od Freshe, který si žádá rewind, ale nedočkáme se jej ani v tuto chvíli, ani v průběhu celého setu (natož nějakého teasu). Je potěšující vidět hraní převážně z vinylů, ale nějaké dlouhé mixy nečekejme.

Zaznívá i něco tvrdšího (trochu ve stylu Spora) a také nějaký remix dubstepové pecky Could This Be Real od Sub Focuse. To už se každý snaží zpívat známou Adele – Hometown Glory (High Contrast Remix) a pak tancovat na hitovku Paperchase (Danny Byrd & Brookes Brother). Na projekci můžeme mimo jiné vidět fotky ze starších alb HC a samozřejmě loga Hospital. Teď už ale opravdu Spor – Silver Spaceman a pak diskotéka Show Me Love (Blame Remix). Následuje skladba s hláškou ze seriálu Heroes, která se objevila v Kindred (Ed Rush & Optical) nebo Heavyweight (Fresh).




Poté se v duchu snažím zpívat Just One Second (London Elektricity; Apex Remix), a pak si s nadšením vychutnám MGMT – Time to Pretend (High Contrast Remix). Bohužel ale jen malou chvíli, protože tam hned dává Danny Byrd – Red Mist VIP. V tuhle už není parket tolik narvaný, a tak už má každý snad o něco více prostoru, atmosféra však zůstává skvělá.

Do Deep Space (Sub Focus) se vměstnává Basement Track (HC), poté Polygon (Shock One) a pak něco nového, možná od dvojice Camo & Krooked. Typický zvuk Nera – Can't Take It je následován opět nějakou neznámou, ale pak už známým remixem Gold Digger (Kanye West). Už se sice pomalu blížíme do finále, ale stále nemáme dost. Slyšíme One More Time od Daft Punk a nějaký skákavý remix.

Lincoln nám celý set odpovídá na ovace potleskem a úsměvem na všechny strany, nekouří, snad ani nepije, ale vypadá spokojeně. Pouští nám svojí Kiss Kiss Bang Bang a Logisticsův Eastern Promise. Už máme něco kolem třetí hodiny a na pódiu postává Sweg, stále se ale pokračuje ve stejném duchu. Po novém remixu Sub Focuse na Twerk (Basement Jaxx) opět neznámá zpívánka. Následuje Shinichi Osawa – Star Guitar (Brookes Brothers Remix), Pink Flamingos (HC), Sigma a Paint It Black.



Finišujeme: Směs dvou věcí od Nu:Tuna – Balaclava In My System, Sub Focus – Vapourise a jako předposlední věc, která dohraje až do konce, slyšíme Dirtyphonics – Portery. Následuje obrovský potlesk ze všech stran a zdá se, že jsme na konci. Úplně poslední, co dnes od High Contrasta uslyšíme, je nějaká energická věc (možná Camo & Krooked). Lidé tleskají a cítí se spokojeně.

Sweg roztáčí první desku, za ním se hned objeví i 2K, ale já si jdu po saunování doplnit tekutiny. Místo na sezení hledám marně, a když zas vidím frontu na šatnu (nebo spíš chumel kolem šatny), raději si ji jdu vystát, abych stihnul vlak. Z povzdálí můžu slyšet klidnější selekci právě hrající dvojice, na ráno tak akorát. Po dostání pytle s našimi věcmi se těším ven na čistý vzduch a tím dnešní příběh končí.

Nedivil bych se, kdyby i následující vystoupení Contrasta byla vyprodaná, ale i když hrál dobře, množství lidí a sauna (která však nebyla zas tolik hrozná) by mě nejspíše odradily. Snad se všem líbilo, a ti, co se v pátek do Roxy nedostali, budou mít snad větší štěstí příště.