PR // Marcus Intalex a Sam Binga na Liquid Flights

Marcus Intalex patří nesporně mezi přední reprezentanty oné oduševnělé a muzikální odnože drum and bassu, jejíž zvuk se snažíme tak neúnavně propagovat. Již více než dekádu je hlavou jednoho z nejrespekto­vanějších labelů na hudební scéně – Soul:R a v jeho sólové produkci najdeme skvosty vydané na labelech, jako jsou Metalheadz, Dispatch nebo Exit. Jeho produkce vždy posouvala hranice a sety, které jsme měli to štěstí si poslechnout při jeho minulých návštěvách našich zeměpisných šířek, vždy vyčnívaly precizností a vytříbeným hudebním vkusem. Co nám tento rodák z Manchesteru a djský tastemaker předvede tentokrát je otázkou. Tipujeme však, že atakuje dav synťáky a plochami táhnoucími se jak med, okořeněné o takové mixy a selekci z celého spektra drum & bassu, že se celý hudební parket bude modlit, aby tohle nikdy neskončilo! Lahodit vašim uším bude však i pečlivě vybraný support v čele s Rudeboyem, členem notoricky známé Shadowbox crew, která Marcuse hostila při jeho poslední návštěvě v ČR. Za domácí osazenstvo starající se organizaci celé akce nesmí chybět Theya, Blofeld, Fallen Gemini a Shft. Pozvání také přijali: Annita z Bassistaz crew a pražský mazák Eska z partičky DNBFever. Z nových talentů, kterým vždy dáváme na Liquid Flights prostor se predstaví ZbR a Matyx.

Jako headliner spodní stage se představí Sam Binga z jihoanglického Bristolu, který si v pražském Crossu střihne svoji českou premiéru! Tento producent s bohatou historií tvořil původně převážně breakbeatové pecky s plejádou vokalistů a to pod pseudonymem Baobinga, často ještě v tandemu s I.D. V pomalejším tempu pak společně ukázali světu svou vizi deep housu pod aliasem Behling & Simpson. Doslovný zlom pak nastal přijetím jeho nynějšího jména Sam Binga a vydáním prvotiny s Om Unitem na dBridgově experimentální značce Exit. Tempo se zrychlilo až k téměř rychlosti drum and bassu a v pomyslném tavícím hrnci se smísily prvky chicagského juke a oldschool jungle s výraznými elementy grimu a dancehallu. Následně se upsal na Kasrově labelu Critical, aby letos vydal album plné streetového expresionismu Wasted Days. Navíc už teď se nemůžeme dočkat, jak si s tímto diverzifikovaným oříškem poradí support v podobě projektu Jenkins Juke z německých Drážďan, jihočeského M4D.DOCa a party pražských stálic – Sta, Stuart, Blofeld a Fallen Gemini. Opět Vám servírujeme hudební menu, ze kterého se vám naježí chlupy na pažích víc než při návštěvě kabinetu fyziky. Postará se o to vydatný sound Crossu, vibes a atmosféra tvořená lidmi, co přišli na jedno místo a za jedním cílem, to jsou Liquid Flights!

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.