COSMIC TRIP


Next Level ve spolupráci s časopisem XMAG uvádí

pá&so 16 & 17–07–2004
Autokemp Pudlák Teplice

Rozhovor s australským projektem Pendulum:

Kdo tvoří Pendulum?
Elhornet: Anscenic (Rob), Elhornet (Paul) & Speed (Gaz)
 
Co přináší jednotliví členové do skupiny?
To není úplně zřejmý protože jsme se vzájemně hodně naučili… ale když jsme začali dělat spolu, Paul už fungoval jako DJ, Rob má producentsko-technickou minulost a Gaz to uměl s počítači a softwarem, ale všichni jsme už předtím napsali dost muziky.

Jak jste se dali dohromady?
Rob a Gaz dávali dohromady tracky na nějaký večerní hraní, když Robovi vyhořel hard disc. Paul nám nabídnul sestavit set, z našich zazálohovanejch věcí a na oplátku nám dal CD s vlastním materiálem. Když jsme se dostali k tomu, abychom si ho poslechli, rozhodli jsme se dát dohromady Pendulum. Pak přišel Vault – náš první společnej track a bylo jasný že se děje něco pozitivního.

Jak vaše spolupráce probíhá, není víc lidí někdy na škodu?
Ne ani ne, Dáváme si navzájem dost prostoru na nejrůznější nápady – což je důvod proč to funguje – nikdo z nás nejde do studia s celkovým „budu psát tracky jak já chci“ postojem. Když dojdou nápady a houstne atmosféra, tak to balíme. 
 
Co vás hudebně inspiruje?
Většina naší inspirace pochází z prostředí mimo dnb a je toho strašně moc, než abych to vyjmenoval. Pokud jde o dnb, je to prakticky každý, kdo má co nového říct… hlavně lidi jako Kemal, Hive, Fresh, Sonic &  Silver, Diesel, Kaos, Karl K, Jae K, většina věcí na Virusu, Ram, BC, Renegade Hardware, atd…
 
Jak jste se dostali k tvorbě hudby? A bylo to vždy o dnb?
Děláme muziku už hrozně dlouho a nebyl to vždycky drum’n’bass. Paul hrál na bicí ve skate punkový kapele, Rob a Gaz měli metalovou kapelu (Rob zpíval, Gaz hrál na basu), Rob měl dnb live act… 
Pokud jde o drum’n’bass, pustili jsme se do něj protože nás to dost vzalo, ale když sem jezdili DJs z UK a US, tak hráli absolutně masivní tracky, který tady nebyly. Tak jsme si je začali psát sami.
 
Vypadalo to jako byste se objevili z ničeho nic, ale zřejmě nebudete ten případ. Jak a kdy u vás došlo ke zlomu?
Za to vděčíme spoustě lidí, ale především Concord Dawn a Doc Scottovi. Evan z Concord Dawn byl první, kdo začal hrát Vault (udělali jsme to akorát, když byl na návštěvě u Paula). Potom jsme podepsali s jejich labelem Low Profile smlouvu na Spiral a Ulterior Motive… Doc Scottovi se tyhle dva líbily a požádal nás o věc na Kings of the Rollerz, tak jsme mu poslali Vault. No zbytek už je historie.

Jste úspěchem Vault překvapeni?
Dost. Z věci, kterou jsme udělali spíš abychom tady o sobě dali trochu vědět, se stává skoro hymna. To jsme opravdu nečekali.
  
Cítíte po tak úspěšném debutu nějaký tlak?
Ani ne, Myslím že to všichni cítíme tak, že to čeho jsme dosáhli doposud, je jenom zlomek toho, čeho jsme schopni. Jediný momentální tlak je v dokončování tracků nejrychleji jak to jde… vždycky se snažíme aby zněly co nejlíp, což není vždycky v zájmu labelů, které musí dodržovat termíny.
 
Vaše desky vychází na řadě různých značek. Co takhle založit si vlastní label?
V blízké budoucnosti nic takového neplánujeme, ale časem bychom určitě rádi.

Máte v zásobě tracky, které teď vydáváte, nebo je to všechno nový materiál?
Všechno je nový. Máme docela dost věcí v zásobě, ale snažíme se, aby všechno co vychází pod jménem Pendulum bylo čerstvý a nový. 

Jaké klady a zápory má že jste stále v Perthu a hodláte tam zůstat?
Říká se, že Perth je úplně ideální místo pokud jde o testování tvýho materiálu. Je totiž dostatečně velkej abys zaujal dav v případě, že děláš něco zajímavýho a dostatečně malej abys byl i nadále každýmu ukradenej, když ze sebe budeš dělat hvězdu. Pochopitelně se tu můžeš dostat jenom někam, chystáme se zhruba v září přestěhovat do Londýna.

(pozn. Shadowbox: vzhledem k tomu, že je tenhle rozhovor staršího data, Pendulum už se zřejmě do Londýna přestěhovali.)

Chceš na Cosmic Trip Zadarmo?

Další možností jak získat bez práce nějaké to lupení na 8. ročník festivalu Cosmic Trip je využít možnosti SMS soutěže. Veškerá dřina spočívá v odeslání SMS ve tvaru „HRA COSMIC TRIP“ na číslo 9000 630. Každá stá SMSka získává vstupenku zdarma!

Cena jedná SMS je 30 Kč bez DPH. Platí pro všechny operátory.
Provozuje Erika a.s., Školská 3, Praha 1.
Výherci budou včas telefonicky kontaktováni.


PŘEDPRODEJ VSTUPENEK:
TICKETPRO – TICKETSTREAM – TICKETPORTAL 

1 DEN 349 CZK + poplatek předprodejce
2 DNY 549 CZK + poplatek předprodejce
2 DNY UBYTOVÁNÍ V NESCAFÉ CAMP HOTEL 100 CZK (snídaně v ceně)
+ poplatek předprodejce (pouze TICKETPRO)

PŘEDPRODEJ ON-LINE:  www.shop.techno.cz

VSTUPNÉ NA MÍSTĚ:
1 DEN 499 CZK
2 DNY 749 CZK

INFO: www.cosmictrip.cz
Ubytováni/Acco­modation:
Autokemp Pudlák: +420 417 539 144 / +420 602 427 479
Nescafé Camp Hotel – Ticketpro Infoline +420 296 329 999

text: Cosmic Trip

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.