Hradhouse 2007 - first info // Andy C a Futurebound

10. ročník největšího moravského tanečního festivalu

Boskovice 11.8.07

Pořadatelé Mersey Agency + Vichr Production

V srpnu 2007 se bude festival Hradhouse konat již podesáté. Za 9 let existence si tento festival vybudoval pevnou pozici na tuzemské hudební scéně a z malé letní undergroundové akce se vyšvihl na akci mezinárodního významu.Tento vývoj jen potvrzuje pravidlo, že zdravá akce se buduje pomalu a postupně.

V roce 1998 se festival konal poprvé, tehdy ještě na romantickém hradě Buchlov, uprostřed hlubokých lesů  kde lišky dávají dobrou noc. Ze zamlženého vrcholu kopce tehdy poprvé vyšlehly kužely světel a zaduněly elektronické beaty. Sestava tuzemských djs přilákala téměř 1000 lidí. Česká scéna byla na začátku své cesty a uspořádat podobnou akci na hradě byla malá revoluce. Od té doby se vyskytla celá řada nových akcí a Hradhouse musel obhajovat svoji pozici postupnou profesionalizací, získáváním významných sponzorů a také

zvýšením kapacity. V roce 2001 se přesunul na podstatně větší hrad v Boskovicích, blíže k Brnu. Před každým novým ročníkem je dobré zmínit, kdo vše na Hradhouse vystupoval. Prvním zahraničním hostem byla roztomilá djka Heaven z anglického klubu Cream, která v roce 1999 přijela z letiště starou škodovkou a v klubových střevíčkách na jehlových podpatcích ji pořadatelé museli přenést přes výmoly a hradní dlažbu až na hlavní stage. V dalších letech zahraniční jména rychle přibývala

a na Hradhouse postupně zavítala celá řada legendárních DJs – například Terry Francis (2000), Richard Sen (2001), Nils Hess, Ian Ossia (2002), Marco Bailey, Pelacha, Evil Eddie Richards (2003), Chris Liebing (2004), Cristian Varela, Felipe, Chris Cowie (2005), Michel De Hey, Fergie, Justin Robertson (2006).

V roce 2007 se poprvé technické stránky festivalu ujme renomovaná firma T Servis, která vytvoří nový koncept hlavní stage, novou režii světel se zakomponovanými ledkovými stěnami a zastřeší část taneční plochy u hlavní stage.

Hlavním hostem festivalu budou švédsky techno producent Adam Beyer, Ital Marco Carola, francouzský producent elektra Sebastien Léger a Němec Christian Fischer. Podobně jako v roce 2006 čeká návštěvníky kvalitní mezinárodní line up také na dnb stagei. Zde bude hostem známý britský dnb DJ – Andy C.

Veškeré informace o festivalu naleznete na www.hradhouse.cz a předprodej zajišťují

předprodejní sítě Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal.

Potvrzená jména k 15.3.07.

Clockhouse Stage:

Peal
Ala
Hugo Strike

Upozornění: Shadowbox.cz neodpovídá za informace uvedené v tomto textu, ani nenese právní důsledky vzniklé jejich zveřejněním. Za obsahovou i gramatickou správnost textu zodpovídá zadavatel.