Liquid Flights s Nu:Tonem (Hospital Records) v pátek v Crossu

Nu:Tone, přední jezdec stáje Hospital Records a jedna z nejvíce ikonických postav liquid funku přijede již tento pátek rozhýbat horní parket v Crossu. Z jihoanglického Brightonu ho podpoří producent Voytek z Horizons Music a spodní patro ovládne zvuk labelu Wisdom Teeth, který přijede představit K-Lone.


2. 3. 2016, publikoval RUDEBOY

Liquid Stage

Už je to pár let zpět co se v našich končinách naposledy ukázal Dan Gresham aka Nu:Tone (starší brácha Logisticse, který byl hostem na našich Liquid Flights celkem nedávno). Nastal proto nejvyšší čas si na něj opět posvítit a připomenout více než dekádu od chvíle, kdy podepsal smlouvu na Hospitalu. Se svými úspěšnými alby, počínaje ‘Brave Nu World‘ (jehož hlavní motiv – kosmonauta, můžete vidět i na našem plakátu) až po jeho zatím poslední, v pořadí čtvrtý long player ‘Future History’, se zapsal navždy do historie drum and bassu a potvrdil svoji neotřesitelnou pozici producenta, který má stále co nabídnout. Připomenout se zajisté sluší i jeho známé remixy Lenny Fontana – Spread Love, Adele – Rolling In The Deep, Emelie Sandé – Heaven, New Zealand Shapeshifter – Long White Cloud nebo třeba The Future Sound Of London – Papua New Guinea. Speciálními hosty horní stage budou dále Voytek – producent a promotér z jihoanglického Brightonu vydávající na labelu Horizons Music a slovenský dj a promotér Lixx, který má na starosti úspěšné Basshaze noci v Bratislavě a pravidelný nedělní pořad na vlnách rádia Signall_FM. Tradičně nesmí chybět ani Lixx české scény Rudeboy a djs z pořájící crew ve složení Theya, Blofeld, Fallen Gemini a Shft.


Bass stage

K-Lone, vlastním jménem Joe Gladwell původem z Londýna, je DJ, producent a spolumajitel vinyl-only labelu Wisdom Teeth, který vede napůl s producentem Factou (spolu s Wenem je autorem prvotiny, která na labelu vyšla – Late Night/Poliwhirl). Joe se rád se zabývá glitchi jak v obraze (pro label designuje áčkové strany desek), tak i ve zvuku (využívá ho k vytváření zajímavých sonik). V průběhu své producentské kariéry experimentoval s různými tempy a styly, od temnějších a náladovějších poloh techna a dubstepu k organičtějšímu a harmonicky pestrému zvuku housu a garage, který byl však vždy podkreslen hutnou subbasou. V jeho DJ setu v Crossu se můžeme těšit například na nevydané tracky se zpěvačkou Ill Chill nebo dubplates z labelu. Noc podpoří DJs: Rudeboy ve svém převleku pro pomalejší tempa jako Not Tonight, majitel labelu Beef Records Schwa, Theya a šéf labelu Neo Violence dMIT.RY.

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1