Z nevýrazné dvojice Gerra & Stone jsou dnes stoupající hvězdy

Znáte ty producenty, u kterých každý další track zní jako kopie toho předchozího? Přesně takoví Gerra & Stone nejsou. Jejich hudbu sice lze s přikrytým uchem zařadit do kategorie deep, v rámci subžánru ale pracují s obdivuhodným manévrovacím prostorem.


21. 4. 2016, publikoval PANORAMA

Ať už jsou to parket zabíjející skladby jako Dnt U, nebo photekovský oldschool v podobě Plates, věci od Gerra & Stone mají groove a duši.
 

Ačkoliv tahle si tahle bristolská dvojice teprve získává renomé, v posledních dvou letech vydala skladby na prestižních labelech jako RAM, ProgRAM, nebo Dispatch Recordings. Chlapci se díky těmto releasům vyšvihli z průměrných deepových producentů na projekt s vkusem a citem pro chytlavé melodie.

Skladby od Gerra & Stone je ostatně možné slýchávat už několik let, zejména díky releasům na Basherově labelu Proximity Records. V posledních dvaceti čtyřech měsících se však producentské duo vyšvihlo na novou úroveň a soudě dle jejich nejnovějších skladeb se o nich v budoucnu bude hodně mluvit.

Jejich excelentní Unbreakable EP pro Dispatch ale i single Dnt U/ Chicago pro ProgRAM totiž lze vnímat jako úspěšně složenou maturitu. O širokém záběru jejich zvuku ostatně svědčí právě pestrost značek, u kterých vydávají. A podobně barvité jsou i jejich mixy. Jsou plné rozmanitých deepových poloh a zároveň jsou vždy nabité nápaditými tracky.

Stoupající zájem o jejich zvuk ostatně dokládá i jejich vystoupení na festivalu Outlook, časté účinkování na labelových nocích Dispatch v Británii a četné návštěvy v klubech napříč celou Evropou.

Jejich první vystoupení v pražském Crossu byste si proto neměli nechat ujít. Český label Authentic Music je pozval v rámci klubové noci Drumstation, a 29. dubna tak určitě padne i nejnovější remix, který vznikl právě pro Authentic. Kromě labelové crew je navíc bude supportovat také shadowboxí Koogi.

Drumstation: Authentic Music Edition
29. dubna 2016, Cross Club
událost na Facebooku

drum & bass stage: Gerra & Stone, Koogi, Entita, Peejay & Panorama, HDS, The Jaykobs'
MC Kryptomedic
bass stage: Sta, Animal Print, Vidras & Drumax, Peejay & Panorama

publikoval PANORAMA