Kultovní značka Certificate 18 chystá řadu repressů

Tohle je zcela zásadní zpráva. Label, kde v devadesátkách pod různými jmény vydávali Source Direct, Photek či Digital, který světu představil Teebeeho, Kluta či Polara, znovu ožívá. Alespoň díky repressové řadě, z níž jsou již první dva singly v prodeji.


19. 5. 2016, publikoval NITROUS

Certificate 18 patřil vždy k forward thinking labelům, jejichž základní operační prostor vytyčoval drumandbass, rozhodně se však neomezoval jen na něj.

První desky na něm vydali Klute nebo Polar, asi nejznámější je však Teebeeho LP Throught The Eyes Of A Scorpion, vynikající je však také album Black Science Labs.

Už je to pěkná řádka let, co se Certificate 18 rozloučil. Od té doby se ceny některých releasů vyšplhaly do astronomických výšin. Možná proto se tehdejší šéf vydavatelství rozhodl staré klasiky opět lisovat.

Jako první jsou na řadě rané releasy Photeka (singl Jump pod jménem Studio Pressure) a Source Direct (singl Trust Me pod jménem Sounds Of Life). Pro informaci, originál prvního z roku 1993 se na Discogs prodává za 650 euro, u druhého začíná na 80 eurech. Oba jsou již k dostání v obchodech.

Arnold se nechal slyšet, že nechá dolisovat nejžádanější počiny Certificate 18. Uvidíme tedy, kdo další přijde na řadu. Adeptů je více než dost…

publikoval NITROUS