PR // Drumandbass a raggajungle na festivalu Cultural Reggae Vibez 2017

Festival s patnáctiletou tradicí  na unikátním místě v Lomu U sv. Josefa v Hořicích odkrývá program.


22. 6. 2017, publikoval RUDEBOY

22. – 24. 6. 2017

Hořice, Lom U sv. Josefa

Vstupné: předprodej 550 Kč + poplatky, na místě 800 Kč

Macka B & Roots Ragga band (UK), Lion D live (IT), Benny Page (UK), Rising Spirits, Feher Fekete Kerek, MikkiM & Dave Trumpeteer, Jahtec Jammin ́ Job, Aneboafro (Mali, CZ), Reggaenerator (PL), Tuff Steppas & Babystep (HU,UK), Gregory G. Ras & Prograss (HU,SK), Roots Controller (UA), Dub Setlers (SK), The Reggae Boys (UA), Bifidus Aktif,  Raggaultras crew, Petr Míkovec , Jakub Johánek & DJ Teamatique in Dub, Trewor MŠK (SK), Brogáda Rakija (SK), Zywica (PL), Respect Vibration (SK), King Sound Steppaz, Dub Setlers (SK), Rich & Basttien + MC Zachy, Negast, Hundread, Mike 34, Ras Time Selectaz a další.

Festival s patnáctiletou tradicí  na unikátním místě v Lomu U sv. Josefa v Hořicích odkrývá program. Kromě hlavní hvězdy, legendy  reggae a dancehallu Macka B, který pochází z karibiku a za svoji dosavadní třicetiletou kariéru zásadním způsobem přispěl k formování reggae na Jamajce i Anglii, kde momentálně žije, se na festivalu představí král raggajunglu Benny Page.

Producent, který má na svém kontě nepřeberné množství úspěšných tracků.  Hitovky jako „Crying Out, Rub a Dub, Turn Down The Lights, iBang, Bang!“  nebo „England Story“ nás provází už více jak patnáct let skoro každou reggae nebo raggajungle party. Posledních deset let se jeho hudba hraje na předních radiích v Anglii. Za zmínku stojí:  BBC Radio 1, 1Xtra Kiss FM, Choice FM nebo Rinse FM. Jeho jméno se stalo synonymem raggajunglu v Anglii. Remixuje pro značky jako Sony, Universal nebo London Records. Nejznámější remixy jsou „Major Lazer & Dj Snake – Lean On feat. MØ, Congo Natty – Jah Warriors“ nebo „Mr. Williemz – Miss Brown“.  Kromě Shy Fx ́, Topcat, Mc Spyda, Jessie J, Tinnie Tempah spolupracuje i s Mr. Williemsem, který na festivalu vystoupil před třemi roky.

Bennyho doplní český Dj a producent MikkiM. Ten propojuje styly jako reggae s jungle a freetekno. Žánry jako raggatek a jungletek v MikkiMově poddáni dokáži fanoušky pěkně rozparádit. Zahrál si již ve většině evropských zemí a v Jižní Americe, častokrát jako headliner klubových nocí nebo festivalů, za sebou má vystoupení na prestižních zahraničních festivalech jako jsou Glastonbury, Boomtown, Burning Man a mnoha jiných. Na svých deskách a živých vystoupeních mnohokrát spo­lupracoval se známými jmény, častokrát s legendami svého žánru. Do Hořic přiveze představit své čtvrté album „21st Century Rude Boy“ nabité svižnými beaty a mnoha zvučnými jmény, které vyjde květnu 2017. Doprovázet ho bude Dave Trumpeteer – Mc a zpěvák, který působil v kapelách Basta Fidel nebo Le Pneumatiq. Zkušenosti ovšem sbíral i vystupováním se sound systémy. Když k jeho charakteristickému vokálu přidá ještě jeho živou hru na trumpetu, není pak pochyb, že před Vámi stojí jeden z nejoriginál­nějších MCs, kterého může současná scéna nabídnout.

Drumandbass bude reprezentovat manager festivalu Let It Roll Bifidus Aktif. Za své DJské působení proces­toval velkou část Čech a Slovenska a zahrál si i po boku několika světových DJských es. Ve svých setech dává přednost modernímu tanečnímu zvuku (Pendulum, Sub Focus, State Of Mind), který kombinuje s liquid funkem i tech stepem (Kemal, Stakka + Skynet, Noisia); v jeho bagu však nechybí ani zasněné, atmosferické a deep tracky například z labelu Subtitles. 

Maďarský Mc a zpěvák Gregory G. Ras jehož jedinečný hlas můžete znát z kapely Riddim Colony, která na CRV vystoupila před dvěma roky, doplní Dje Prograse v jeho raggajungle setu. G. Ras vystupoval na velkých evropských reggae festivalech po boku umělců jako Max Romeo, Sizzla nebo Anthony B.

Bass beats crew budou zastupovat Djs Rich a Basstien, které svým hlasem doplní Mc Zachy. Rich je zakladatel Bass Beast, jedné z nejdéle fungujících drumandbassových crew v ČR. Jungle & DnB ho zaujal už na přelomu roku 1995–96, ale DJingu se začal věnovat až v roce 1999. Jeho sety jsou známe kombinacemi od starých jungle válů, přes ragga D´n´B až po současný taneční D´n´B.  Basstien hraje 15 let. Styl, kterému se začal od počátku věnovat je drumandbass. Pro největší bass music festival v Evropě Let It Roll dělá Stage Managering. Má za sebou více jak 1500 show v ČR i na Slovensku, Polsku, Španělsku nebo Francii. Za raggajungle.cz se také představí Dj Hundread, kterého můžete znát z minulých ročníků CRV.

Letos bude raggajungle a drumandbass doménou popůlnočních časů na Main stage. Na Sound System Stagi můžete ale jungle a raggajungle zastihnout také, a to v odpoledních hodinách z rukou DJ Negasta z H2O sound systemu a Trewor z MŠK crew ze Slovenska.

publikoval RUDEBOY
Shadowbox DJ a moderátor našeho pořadu na Radiu 1