Rozhovor s Lenzmanem

Teď se vrátil z nabitý tour po Americe a má doma co dohánět. Přesto byl tak hodný a dal nám malý interview. Děkujeme a těšíme se na sobotu zase o trochu víc.


24. 8. 2017, publikoval ANAKIN

FOR ENGLISH VERSION SCROLL DOWN

Ahoj Teije, právě ses vrátil z tour po USA. Jaká je americká Dnb scéna očima Lenzmana?

Americká DnB scéna je skvělá. Je určitě menší, než ta v Evropě, ale fanoušci jsou fakt oddaný. Často jezdí nebo i lítají velký vzdálenosti, aby viděli svoje oblíbený umělce. Publikum vypadá, že se o věc už dlouho zajímá, pro hodně lidí je to asi víc životní styl, než trend.

Zpátky domů. Když nepočítám Británii, holandský producenti asi nejvíc ze všech ovlivnili Dnb. Noisia, Icicle, Nymfo, Proxima, Maduk – jejich přístup je víc nebo míň podobný tvýmu. Jak se ti líbí jejich hudba?

Jo, je to fakt cool mix stylů a myslím si, že každý z nich je talentovaný svým jedinečným způsobem. Je dobrý vidět, kolik holanďanů má úspěch v Dnb. 


Umíš si představit spolupráci třeba s Noisií?

V nejbližší době asi ne, ale nikdy neříkej nikdy. Opravdu je respektuju, jsou neuvěřitelní v tom, co dělají. Například maj neskutečný sounddesign. Ale myslím si, že by to byla trochu divná volba pro collab. Naše styly jsou prostě úplně jinde!

Minulý rok jsi založil vlastní label North Quarter. Jak se mu teď daří a jaký máš s ním plány?

Díky za optání, daří se mu skvěle! Je pro mě příjemný a zábavný pracovat i na druhý straně. Nejvíc mě překvapilo, jak moc si užívám A&R a práci s dalšími umělci. Tenhle rok plánuju 4. a 5. release, brzy oznámím, co to bude. Ale je jasný, že to bude navazovat na to, co na labelu už vyšlo.

Nedávno jsi vydal svůj první(?) tutorial pro producenty…

Je to tak, je to pro Sample Genie, u kterých letos vydám svůj první samplepack.

Pro produkování používáš Reason. Proč?

Proč ne? Používal jsem ho hodně dlouho a vyhovuje mi. I když musím říct, že se teď chystám dělat víc v Abletonu. Používal jsem ho teď chvíli jako doplněk Reasonu, ale tak nějak chci změnu.


Top 5 současnosti?

Tokyo Prose – Brilliant Corners
FD – Always Something (feat Fox)
Submorphics – Weather It Out (feat Steo)
Zero T – Misguided
Lenzman & AI – Drowning

Co bys dělal, kdybys nebyl producent?

Asi bych dělal v reklamě nebo event management – to jsou věci, co jsem dělal předtím, než jsem se naplno vrhnul do hudby. Ale jedna z oblíbených činností kromě hudby je vaření. I když na Survivala v tomhle nemám.

Golden Girl remix – kdy už vyjde? Naše crew bez něj nemůže být.

Je mi líto, bohužel nikdy nevyjde.

Au, tak to je škoda. Díky za rozhovor a těšíme se na tvůj sobotní set!



=============­=======

SHADOWBOX OPEN AIR

26.8.2017 – Skatepark Štvanice

DJs: Lenzman (NL, Metalheadz, The North Quarter), Koogi, Nitropank (2K & Nitrous), Anakin & Sweg, Rudeboy, Akira, Vje, Stanjah & Stuart, Panorama, Honey, guests

start 13:00, konec 05:00

FB Event: https://www.facebook.com/…152131266269

=============­========



ENGLISH VERSION

Hi Teije, you just came back from your US tour. How is US dnb scene and USA in general through eyes of Lenzman?

The Drum & Bass scene in America is great. It's definitely smaller than it is in Europe, but the fans are really dedicated. They often drive a long way or even fly to catch their favourite artists. Also the crowd seems to be in it for the long term, it seems to be more a lifestyle than a trend to many.

Back to your homeland. Outside of UK, Netherland´s pro­ducers probably infuenced drumandbass the most. Noisia, Icicle, Nymfo, Proxima, Maduk – their approach is more or less different from yours. How do you feel about music of your fellow citizens?

Yeah it's a really cool mix of styles I think and everyone is talented in their own way. Good to see how many Dutch people have been succesful Drum & Bass artists.

Could you imagine collab with – let´s say – Noisia?

I don't see it happening soon, but never say never. I really respect them, they are incredible at what they do. Really mindblowing sound designs for instance. I just think it would be a slightly odd match for a collaboration. Just because our styles are so different!

You started your own label The North Quarter last year. How is it doing right now and what are your plans with it?

Yeah it's been going great thanks! It's really refreshing for me to work on the other side of things, and a lot of fun. That's what's s­truck me the most, how much I enjoy A&Ring and working with other artists. NQ004 and 005 are due this year, and I'll be doing a formal announcement soon. But I think you can kind of expect stuff that is an extention of what you have seen on the label so far.

Lately you released your first(?) tutorial for producers…

That's right, it's for Sample Genie, who I'm releasing a new sample pack with this season.

What´s the reason for Reason you use for producing?

Why not? I've been using it for a very long time and feel comfortable with it. Having said that – I'm actually about to switch to Ableton more. I have been using it for a while alongside Reason, but I kind of fancy a change now.

Top 5 tracks of the moment?

Tokyo Prose – Brilliant Corners
FD – Always Something (feat Fox)
Submorphics – Weather It Out (feat Steo)
Zero T – Misguided
Lenzman & AI – Drowning

What would be your job, if you weren´t dj and producer?

I would probably be working in advertising or event management as that's what I was doing before I gave up my job to go music full time. But one of my favourite things to do outside of music is cooking. Although I'm a joke compared to Survival's cooking skills.

Golden Girl remix – when will be finally released? Our crew can´t live without it anymore.

Sorry, but that's never coming out unfortunately.

Thank you for your aswers, looking forward for your set in Prague on Saturday.

publikoval ANAKIN