Dillinja (UK) již tento čtvrtek na další Wormhole 96-2006 jungle/dnb party

Vážení, věnujte prosím pozornost tomuto hlášení, nad Prahou se již 16. 11. znovu otevře červí díra!


15. 11. 2017, publikoval M4Y4

text: Wormhole


Čas plyne, neúprosně a pro všechny. Dle teorií se však v universu objevují jevy, kde se čas a prostor bortí, právě tam se vyskytuje červí díra. Právě proto se může zdát, že uběhla jen pouhá chvilka od poslední návštěvy norských Future Prophecies a další mejdan je tu zase.



Začíná to být jako obehraná deska, když o někom budeme opět tvrdit, že je jednou z legend. Jenže ono to ani jinak nejde. Dillinja se totiž na jungle/dnb scéně pohybuje již od raných 90. let a už v této době si vyšlapal vlastní cestu. Dalo by se říci, že si postavil vlastní dálnici, jelikož jeho hutný a špinavý bass je dodnes nezaměnitelný a nové generace producentů se ho snaží (často marně) napodobit. Stěží uvěřit, že dodnes složil kolem 500 tracků. Pod jeho pseudonymem Dillnja by jste je ale napočítali stěží, jelikož je znám i pro spoustu svých aliasů, jako Capone, Basic Influence, D-Type, Funky Elements, The Specialist a další. Právě i díky svému obrovskému talentu, kdy byl schopen vydávat i 2 desky týdně, mohl spolupracovat s ikonami jako David Bowie, Bassement Jaxx nebo Björk. Výše uvedené dává napovědět, jak profesionální a metodický přístup ke své produkci Karl měl a logickým vývojem tedy bylo i založení vlastního labelu. Spolu s parťákem Lemonem D proto založili Valve recordings, který tak definoval jednu éru drumandbassu, čemuž dopomohlo i stvoření legendárního Valve sound systemu (96kW). Ten byl postaven pouze se záměrem té nejlepší reprodukce drumandbassu (hlavně spodních – (sub)bass frekvencí) a dodnes je mnohými považován jako nejlepší zvuk všech dob.


Takto bychom mohli vzpomínat ještě dlouho a na spoustě řádek, ale nejlepší bude, když to zkrátíme a řekneme, že Dillinja vystoupí v ČR po velmi dlouhé době (2005 Cosmic Trip, 2015 LIR) a odehraje set, na který zcela určitě nezapomeneme a u čeho byste rozhodně neměli chybět. Zdi Crossu se totiž budou třást, strachem!


Krom headlinera doplní hlavní stage jeden z matadorů české dnb scény, který dnes pořádá největší dnb festival, Let it Roll, DJ Suki z T2B/LIR, dále Dj RIch ze známé junglové partičky Bassbeast soundsystem, mladá krev s láskou k historii Membrain a v neposlední řadě Shadowbox rezidenti Duo Blondynos aka M4Y4 a Rudeboy. O autentický a exkluzivní výlet do minulosti s VHS kazetami, se opět postará naše dvorní partička – Phase Vision Factory.


Pokud byste si však chtěli odpočinout na dolní stagi, s politováním vám musíme oznámit, že spodní část budou okupovat STA, SBSTRD, Not Tonight a Otto Mayer, kteří vás provedou napříč rovnými a občas nalomenými sety, více či méně aktuálního zvuku. S oddechem proto tedy nepočítejte. Pro klidový režim doporučujeme vyhledat sedadla v příslušných sekcích klubu.


Tak si to zrekapitulujeme.


Kde / Where:

Cross Club, Plynární 23, Praha 7


Vstup / Entry:

120 CZK till 22:00 and 170 CZK after


Line-up:

Wormhole (96–2006 jungle/dnb) stage:

21:30 – 23:30 Rich

23:30 – 01:00 Suki

01:00 – 02:30 Dillinja (UK) – Valve rec.

02:30 – 04:30 M4Y4 + Rudeboy aka Duo Blondynos

04:30 – 07:00 Membrain

VJs – Phase Vision Factory


2nd stage:

22:00 – 00:00 STA

00:00 – 02:30 Not Tonight + Otto Mayer

02:30 – 05:00 SBSTRD


Přejeme vám šťastný let skrze Červí díru!

Wormhole Facebook event

publikoval M4Y4