Startuje nový český label Pathfinder

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky drumandbassu a neuřvané elektronické hudby obecně! Je tu nový český label Pathfinder. První release vyšel tento pátek a další na sebe nenechají dlouho čekat. Pro další info se nebojte zabrousit do článku.


25. 2. 2018, publikoval STUART

Za značkou Pathfinder se skrývají tři lidé – producenti Vojta (TITLE, většina z vás ho bude znát ještě jako Vexe) a Jirka (UNVRS), kteří hledali způsob, jak se podělit o svou vlastní tvorbu s ostatními, aniž by byli jakkoliv limitováni. Před rokem jsme o nich psali v souvislosti s Vojtovým releasem na Deafmuted Records. Ten třetí je Marek aka Veslak, jakožto „label boss“.

O úvodní release se logicky postarali právě zakladatelé labelu a nabízí dva tracky – Things Get Shaped a Resonuance. Things Get Shaped je výsledkem jejich spolupráce a díky jeho vzniku se definitivně potvrdila myšlenka založení labelu, druhý v pořadí je Titlova práce. Škatulkování a zařazování do žánrů a subžánrů je v této době out, ale popis, že se jedná o atmosférický halftempo drumandbass na 172 bpm snad není úplně mimo. Zní to dost „autonomicky“. A úplně nejlepší bude, když si poslechnete ukázku.



A co o labelu říkají samotní zakladatelé? „Dospěli jsme do stádia, kdy už je vlastní label nevyhnutelný. Je to střecha, pod kterou můžeme schovat naše tracky, a víme, že budou v bezpečí a pohromadě. Zároveň je to pro nás velkej zlom, kterej si vynucuje větší zodpovědnost vůči naší práci. Rámec formující směr pro budoucí počínání a podpoří nás v úspěšném dokončování jednotlivejch tracků. Nebudeme muset v tvorbě brát na nic ohledy, což nás, doufám, podpoří v neomezeném experimentování. Neřešíme deadliny nebo čekací lhůty, čímž se vyvarujeme situacím, kdy vydávaná hudba nekoresponduje s aktuálním mindsetem interpreta. Zároveň budou naše písničky pěkně pohromadě, takže posluchač má možnost snadno vnímat vývoj, kterým procházíme. Výhod je nespočet.“

Label nebude žánrově vyhraněný. Další dva releasy, které jsou již téměř hotové, můžeme pravděpodobně očekávat v dalších dvou měsících. Jeden z nich míří do vod deepového drumandbassu a liquid funku, ten další bude v rovných polohách. A jak kluci odpověděli na otázku, kam plánují Pathfinder dál směřovat? „Asi tam, kam nás stopování zavede :D“, a doplnili klasické alibistické prohlášení, že pravidelnost releasů zaručit nemůžou. „Určitě se ale nebudeme v budoucnu bránit vydávat i jiná jména, která nás zaujmou svou tvorbou a která budou mít zájem se s námi podělit o svoje nápady.“

PTHFNDR001 – Things Get Shaped / Resonuance

  1. UNVRS & Title – Things Get Shaped
  2. Title – Resonuance

pathfindermsc­.bandcamp.com
soundcloud.com/pat­hfindermsc
twitter.com/Pat­hfinderMsc
facebook.com/Pat­hfinderMsc
instagram.com/pat­hfinder_msc

publikoval STUART