Scéna v kostce #009 se Zealem

Konec března se zdá být ideální příležitostí k vypuštění nového dílu rubriky Scéna v kostce. Pozvání nyní přijal člověk mnoha tváří s bohatou hudební historií. Říká si Zeal, ale vy ho můžete znát spíše pod jmény Dreamworkers nebo DoZiKuR.


26. 3. 2018, publikoval STANJAH

Na začátek jedna odlehčující… Jak se ti daří?

Díky, mám se skvěle!

Jaký byl tvůj první kontakt s elektronickou hudbou a kdy to bylo?

Kdy přesně to bylo, to si už nevzpomínam. Každopádně vyrůstal jsem se staršíma sourozencema a měli jsme jen jeden kazeťák, takže Šmoulí diskotéku střídaly většinou kytarovky jako Nirvana, Offspring a podobně. Tyhle starý alba mám dodnes rád. No a z tý elektronický hudby si nejvíc vybavuju Prodigy – Firestarter a Breathe (toho klipu jsem se docela bál a do dneška jsem mu nepřišel na chuť :D). Jo a ještě Bomfunk MC's – Freestyler. A pak ještě třeba Apollo 440, takže vlastně i první setkání s Drum&Bassem aka Junglem aniž bych to tušil :)

Toho času jsme měli v Sušici pirátský rádio Freedom, kde tyhle a další pecky pouštěli ve dne v noci. Brácha se ségrou si je nahrávali na prázdnou kazetu a dělali si vlastní mixtape! Teď si připadám dost staře, protože nevím, jestli všichni čtenáři budou vůbec rozumět tomu, co si právě přečetli.

Jak vzpomínáš na své DJské začátky? Pamatuješ si ještě na svůj první gig?

Asi úplně první hraní bylo v Granátu v Sušici, což byl svýho času klub vyhledávanej lidma z širokýho okolí. Po jeho uzavření se tam ještě párkrát rozvířil prach na hip hopových parties, kde jsem si vlastně i poprvé zahrál. Měl jsem asi 3 svoje desky a zbytek byl půjčenej. Hrálo se na obyčejným gramofonu Tesla a jednom dj gramofonu, tuším, že to byl asi Stanton. Zasázel jsem pěknejch pár brambor a šel na bar pro kolu. Původně jsem stál s klukama za mikrofonem, ale postupem času jsem si našel cestu za mix v dnes už legendárním uskupení Non Limit. Zdravím kluky, kteří nesou prapor dál :)

Podle čeho sis vybíral svůj DJ nick?

Zeala celkem trapně. Vzal jsem anglickej slovník a jel jsem, dokud se mi nějaký slovo zalíbilo. Jel jsem samozřejmě odzadu.

Crew za kterou kopeš?

Chlapecký, umělecky zábavný sbor Drumy i Nedrumy

Styly, které od tebe můžeme slyšet?

Dreamworkers – Drum&Bass, Dozikur – 90–140 BPM

Co si rád poslechneš ve volném čase?

Cokoliv novýho. Od tý doby, co mám Spotify, se těším na každý pondělí, až si poslechnu jejich výběr. Narazil jsem tam už na řadu pecek. Jinak velmi často ladím Radio 1.

Tvůj první kontakt s Shadowboxem? Jak jsi se dozvěděl, že nějaký Shadowbox vůbec existuje?

Na úplně první kontakt si už nevzpomenu, každopádně si myslim, že to bylo přes stránky drumandbass.cz. V tý době se Shadowboxem docela soupeřili, ale já fandil vždycky Shadowboxu! Možná proto taky přežil :D

Jací interpreti podle tebe stojí v současné době za pozornost?

Drum&Bass už tolik nesleduju, takže nový jména úplně tak neznám. Spíš mě potěší, když zahlídnu jméno, který jsem vídával vycházet na menších labelech a najednou „je tam“. To mám vždycky radost za ně, protože si dokážu představit kolik hodin úsilí je to stálo. Ještě větší radost mám z československých úspěchů. Třeba Kubatko, Changing Faces, Rido, Qo a spousta nových jmen míří hodně vysoko.

Prozradíš nám nějakou zajímavou historku z hraní nebo z návštěvy nějaké party?

Ne :)

Tvých aktuálních TOP 5 a TOP 5 all time?

S.P.Y – Alone In The Dark

SpectraSoul – Wrong To Love You (ft. LSB)

Hugh Hardie – Love Troubles

Dawn Wall – I See You

LSB feat. DRS – New Day

All time:

Zero T feat. Steo – Walk Away

Logistics – Inside My Soul

Logistics – Together

Nu:Tone – Balaclava

Break – Enigma (Calibre Remix)

Jakým koníčkům se kromě DJingu věnuješ ve svém volném čase?

Skládám vlastní hudbu, sleduju seriály a filmy, a okrajově se věnuju deskriptivní geometrii.

Co bys popřál Shadowboxu do budoucna?

Co nejvíc všímavých a aktivních fanoušků a čtenářů. A přál bych si, aby se vrátily Shadowbox mejdany do Roxy!

Díky za rozhovor a ať se daří!!!

Díky, tobě taky.

Sledujte také:

Dreamworkers FB Fanpage

DoZiKuR FB Fanpage

Dreamworkers SoundCloud

DoZiKuR SoundCloud

publikoval STANJAH