Dvacátý díl Stuartova Nepodcastu je online

Tentokrát se mi ve výběru nechtělo moc škrtat, takže dvacátý díl patří k těm nabitějším a pochopitelně i delším.


24. 11. 2018, publikoval STUART

Důvodů je více. Kromě obligátního „vyšlo spoustu skvělý muziky“ za tím stojí i to, že napravuji absenci českých producentů v předchozích dílech a to hned čtyřnásobně. K tomu si můžeme připočítat několik povedených kompilací, EPček nebo skvělé debutové album od Mitekisse a máme tu skoro třičtvrtě hodinový mix. Liquid, zlámaniny i deepové polohy. Jo a nějakou chvíli funguje i playlist na Spotify.

Stuart – Nepodcast #020 download



Loafer G – A Little Different Traveller

Tohle jméno vám asi nic neříká, ale v chatě pod lesem s výhledem na Šumavu občas vznikne kromě všemožné elektroniky i nějaký ten drumandbassový track. A kdyby náhodou – Etherwooda jsem mu poprvé pouštěl já. To jen tak pro pořádek.

A Little Different Traveller na YouTube

Satl x Lips – Everything To Me

Mladý polský producent Adrian Rybka, který si říká Satl, se v Nepodcastu neobjevuje poprvé. Jeho tvorba patří k tomu nejlepšímu, co můžete v současném soulful liquidu najít. Track Everything To Me najdete na stejnojmenném EP na Integral Records.

Everything To Me EP na Bandcampu

Seba – Time Will Tell

Severský drumandbassový mág Seba svoje kouzla tentokrát předvedl na labelu Spearhead Records. 4trackové EP Close to You ukazuje pro něj typickou tvorbu – atmosférický liquid funk, který funguje i na tanečním parketu.

Close To You EP na Bandcampu

Dleeb & ahZ – Holan

Za nickem Dleeb se skrývá legendární postava české drumandbassové scény Touchwood. Track Holan, na kterém pracoval společně s ahZ, je součástí kompilace Supernova LP Vol.3 moskevského labelu KOS.MOS.MUSIC.

Supernova LP Vol.3 na Bandcampu

Bop & Subwave – City Lights

Část soundtracku k závodní hře Forza Horizon 4 patří i labelu Hospital Records. Mezi 20 tracky se kromě generické (ale poslouchatelné) nudy najde i několik kvalitních tracků. Mezi ně patří i spolupráce dvou ruských producentů – track City Lights.

Forza Horizon 4: Hospital Soundtrack na Bandcampu

Unglued – Tekapo

Jeho remix hitovky If We Ever vás asi neminul. Nebýt tracku Tekapo, je EP Deep, Dark & Dirty čistě rollerová záležitost.

Deep, Dark & Dirty EP na Beatportu

Artificial Intelligence – Waiting Room

Dvojice Artificial Intelligence a ukázka z jejich aktuálního EP. Mám z toho pocit, že se jim to ve studiu pomíchalo a má tam být Dawn Wall nebo Mohican Sun. Ale kdo ví…

Waiting Room na YouTube

GLXY – Discourse

V minulém díle to byl track Infinte, nyní tu máme další track z Chiral EP dvojky GLXY.

Chiral EP na Bandcampu

Mitekiss – Goolab

Jak už píšu v úvodu, album Crate Six Seven je hodně vydařené. Vybrat z něj právě jeden track bylo hodně těžké, takže si ho koukejte poslechnout pěkně celé.

Crate Six Seven LP na webu Hospital Records

Malaky – Requiem

Třetí díl kompilace labelu Shogun Audio s názvem Point Of Origin je velmi povedená. Najdete na ní 17 tracků od známých i méně známých jmen, tvrdší věci se střídají s liquid funkem, takže pestrost také nechybí. A Malakyho Requiem se s velkou pravděpodobností dostane do mého letošního TOP 10.

Point Of Origin: Vol. 3 na Bandcampu

InsideInfo & Hybrid Minds – Split In 2 (feat. Laville)

Produkce dvojice Hybrid Minds mě v poslední době příliš nebaví, loňské album Elements pro mě bylo zklamáním. Ale tahle spolupráce s InsideInfo mi trochu vrátila naději.

Split In 2 na YouTube

Afterlife & Dizztrickt – Fever

Po delší době jsem do tracklistu zařadil i něco z Psyekova labelu Deafmuted Records. O release s označením DFMTD058 se postarali producenti Afterlife (polovina projektu Razcals, možná ho znáte pod nickem Yardel) a Dizztrickt, oba členové brněnské Pohon Crew.

Exoplanet / Fever na Bandcampu

Kusp – You & I (feat. Lynx & Kemo)

Tohle jméno se poprvé zaregistroval víc jak dva roky zpátky na českém labelu Authentic. Britský producent nyní vydává své debutové album. Já jsem z něj vybral spolupráci s Lynx & Kemo. Vynikající atmo!

You & I na YouTube

Ding – Roots (feat. Moongose)

A poslední český zástup je Ding společně s Moongose. Track Roots je součástí singlu na labelu Modular Carnage. Tohle mě baví hodně moc.

Roots na SoundCloudu

Enei – Faded (feat. Charli Brix)

Ta basa je prostě neuvěřitelná. O kvalitě Eneiovy produkce netřeba diskutovat, když k tomu připočteme skvělý vokál od mojí oblíbené Charli Brix, máme zaděláno na banger. Faded EP vyšlo na Critical Music.

Faded EP na SoundCloudu

SubMarine – Xertz

Jeden z objevů tohoto roku. SubMarine, občanským jménem Jonas Brière, je producent z Kolína nad Rýnem a EPčkem Xertz to určitě nekončí. Vyšlo na 1985 Music.

Xertz EP na SoundCloudu

Monty – Games (feat. Charli Brix)

A nakonec další jméno spjaté s výše jmenovaným labelem Alixe Pereze, v Shadowboxu velice oblíbený Monty. Track Games se objevuje na releasu Flexout Audio s názvem Core 3. O vokály se postarala Charli Brix. Ano, opravdu jí mám rád.

Core 3 na Bandcampu

facebook.com/stu­art.dnkru
mixcloud.com/stu­artt
Nepodcast playlist na Spotify

publikoval STUART