Phil Tangent po šesti letech v Praze

V pátek 6. března se v Crossu odehraje další vydání party Double Trouble, kde u příležitosti sedmého výročí tohoto mejdanu zahraje Phil Tangent. Ten se do Prahy vrací po dlouhých šesti letech!


3. 3. 2020, publikoval STANJAH

Sedmička je šťastné číslo, spolupráce Drumbassterds a Liquid DnB Crew i nadále funguje a party Double Trouble slaví sedmé výročí, což se musí pořádně oslavit! Liquidní krů si při této příležitosti pro své věrné fanoušky a všechny nadšence do melodického liquidfunku, soulful drumandbassu a deepu přichystala jedno velké překvapení. Do Crossu totiž zavítá Phil Tangent, kterého jsme u nás neměli možnost slyšet od roku 2014, kdy rovněž zahrál na Double Trouble.

K Philově vytříbenému hudebnímu stylu přispěla významně i vinylová sbírka jeho rodičů, kterou v mládí poslouchal a dostal se tak okamžitě ke stylům jako jsou soul, reggae a další. Kouzlo drumandbass music objevil při poslechu jednoho z prvních mixů od LTJ Bukema a v tu chvíli se spojilo vše, co do té doby v hudbě miloval. Následující roky byly pro Phila rozhodně jedny z nejplodnějších. Díky Baileymu z BBC 1extra se jeho pecka z roku 2009 ‘Billie’s Smile’ dostala do éteru a poslechlo si jí nespočet posluchačů.

Track měl tolik pozitivních ohlasů, že se Bailey rozhodl předat jej ještě dál, a tak skončil na stole samotnému Marcusovi Intalexovi. Ten se rozhodl pecku vydat na svém labelu Soul:R a poposunout tak Phila na výsluní drumandbassové scény. Desce s tímto trackem se okamžitě dostalo podpory od djs a producentů jako jsou Klute, Lenzman, Doc Scott, dj Hype, Fabio, Random Movement, Presha, A Sides a řada dalších. Od té doby se jeho releasy objevily postupně na labelech Rubik, Santorin, Commercial Suicide a Samurai, kde na singlu Parity/Rearview spolupracoval s novozélandskými Tokyo Prose.

Phil se kromě produkce věnuje také aktivně djingu a jako jeden z mála měl to štěstí si splnit sen a zahrát si v legendárním Londýnském Fabricu, na počest vydání Marcusova 21.alba a dále také na Sol:ution v rámci festivalu Sun & Bass v Itálii. Další plodné období následovalo v momentě Philova přesunu na značku Integral, kde následně vydal řadu pecek, například skvělý track „Bedouin“, na kterém s Philem spolupracoval Steo.

Phil Tangent dnes patří mezi největší jména světového drumandbassu a my se tak můžeme těšit na nezapomenutelný hudební zážitek!

Pro více informací sledujte oficiální fb event.

publikoval STANJAH