REPORT // BUSH FEAT EASTEK SS & JUNKETT

To, po čem koukáme závistivě za hranice, máme denně přímo pod nosem. Šikovní producenti píší dobré skladby, vyměňují si je mezi sebou a hrají je na akcích. Hurá. Klidně třikrát (ale třikrát po sobě se mi to nechce psát). Vzhledem k silné konkurenci Planet Soundu se In Da Bush tentokrát obešla bez zahraniční hvězdy. Měla ovšem hvězdu domácí.


24. 6. 2004, publikoval bartias

text: Radim Bartík (aka zvláštní agent Fox Mulder)

Navzdory všem pobídkám (abych přišel dřív) i nabídkám (abych přišel dřív a „ožral se“) dorážíme se Scullyovou na místo činu chvíli po jedenácté. Vypadá to tam jako obvykle, snad jen „čumilů“ je přeci jen o něco méně. Domácí jména Wintermute, MKS a Phakey rekrutující se z Eastek sound systemu přeci jen patří mezi ty v Praze méně známá. A o producentském umu nebo aspoň nepopiratelných zkušenostech (když to není váš vkus) Junketta z dvoiky.troiky ví také jen drum'n'bassoví fajnšmekři.

Stoupáme po známých schodech do „prvního patra“ a zatímco Scullyová vybírá drink, přemýšlím jestli je „fajnšmekr“ totéž co „freak“. Scullyová vybírá pořádně suché pití, které by se rozhodně nemělo míchat. I když to není martini, i bílé víno má své kouzlo. Phakey prokládá poměrně dlouho známé hity UK jump-up produkce amenovým nářezem. První mě dávno příliš omrzelo, v druhém se prakticky vůbec nevyznám (aspoň ne natolik, abych teď mohl dělat chytrého). Scullyová na tom zdaleka není lépe takže pomalu upíjíme a ostražitě sledujeme okolí.

Snažíme se přijít na cokoliv neobvyklého. A za chvíli to máme. Zvuk, milý Watsone, ťukne nám hlavičkami. Pokud se Roxy opravdu může pyšnit novým (jak tvrdila tisková zpráva k narozeninovému výročí), mělo by dojít ještě k výměně zvukaře. Nic se totiž nezměnilo, zvuk v Roxy je stále stejně špatný. Bohužel.

Wintermute řeze tak, že dělá víc než čest svému jménu. Tipuju nějaké ty kousky z Obscene, Dylana, snad Technical Itche a jiné perverzáky. Obscénnost není Scullyové silná stránka a ani já se zrovna necítím jako ryba ve vodě, takže vyhlížíme Junketta. Ten začíná (a teď nastává exhibice chytráků) rovnou s „vyrepovanou“ District War (Des3ayz rmx) a výběr desek prokládá klasicky tím nejlepším z domácích luhů a hájů na CDR. Slyšeli jste už Junkettův Heavy Metal, Mental Breakdown a Nicotine od 3llion Breakz nebo zbrusu nový (a obrovský) hit Solaris dvojice Tango & Lamat?

Ne? Pak je vaší chybou, že jste se nestavili In Da Bush. Vzhledem k tomu, že mimozemšťané nikdy nečekají jsme tam se Scullyovou byli jen naskok, ale stálo to sakra za to. Jak jsem řekl, šikovní producenti píší dobré skladby, vyměňují si je mezi sebou a hrají je na akcích. Pravda, nejsou to ještě superstars, ale jsou tam venku.

PS: Dnes jsme se dozvěděli, že v inkriminovaný večer v Roxy ještě nový zvuk nebyl.

In Da Bush, 18. 6. 2004 @ Roxy, Praha