REPORT // BREAKSOME FEAT ELITE FORCE

Nechceš být sám? Navštiv Breaksome. Na pravidelné breakbeatové noci (ano, ano jediné pravidelné breakbeatové noci v České republice) v Roxy se mi líbí to, že je pražskou breakovou komunitou tak podporovaná. Není zvláštností narazit na téměř všechny pražské breakové Djs, kterak se srocují a popíjejí v jednom z rohů na stagi za gramci.


27. 7. 2004, publikoval bartias

text: RADIM BARTÍK

A nejinak tomu bylo i tentokrát. Poprvé jsem v Roxy zaslechl nový zvukový aparát, který je silnější, ale stejně nedělá zázraky. Zvuk je celkem fajn pod pódiem, ovšem zbytek klubu přišel zkrátka. Příjemným zpestřením jsou ještě novotou se lesknoucí sedačky, v inkriminovanou sobotu mnou velmi žádané a vyhledávané místo. Vedro je vedro, a když s sebou jeden nemá vědro…

Pod projekcí vyvedenou jak jinak než dobře (na Breaksome to je už obvyklé) rozjel Elite Force své vlastní soukromé mini peklíčko. Hrdina oblíbeného labelu TCR, jehož jsem si pracovně pojmenoval „hellboy“ (on jako skutečný Hellboy tak trochu vypadá), dovádějícímu davu topil v kotli očekávaným rovným breakem. Sám Elite Force si vydatně zahopsal a pořval. V první polovině svého setu dokonce odehrál i breakový remix Trippin' od Goldtrix a po celou dobu nepředvedl snad ani jediný špatný mix.

Jen osazenstvo na place sestavené z několika provařených skupin a bojůvek (Forest Gump baletní duo, německý turistický pluk, maminy na lovu) mohlo takovému škarohlídovi jako jsem já zavelet odchod směr postel. Za ty roky už jsem si na leccos (i v Roxy) zvykl a nejsem žádný purista, leč nesedí mi pražský turista.