BAG FILLERS // BIFIDUS AKTIF

Když se mě Bifidus Aktif ptal, jestli nevím o někom, kdo by mu mohl přispět do dalších Bag Fillers, nenapadlo mě nic jiného, než vyměnit pozice a nechat jeho pět nejhranějších desek sepsat právě od něj. Milovník tech stepu a všeho mrtvého (včetně Calibrovy dřevěné bassy:), už skoro dva roky přispívá svými články na Shadowbox a už skoro rok se snaží zkrotit vinyly. Po přečtení a poslechnutí jeho bag fillerů si můžete stáhnout jeho týden starý mix.


24. 11. 2005, publikoval kubatko

text: BIFIDUS AKTIF (úvod: KUBATKO)

Bifidův aktivní set stahujte kliknutím na link: http://mp3.shadowbox.cz/…16_11_05.mp3
(stáhnout tracklist)

Naživo si ho můžete poslechnout třeba hned v pátek 25.11.2005 v Te­plicích v klubu Božák a v sobotu 26.11.2005 se pojede podívat na Rychtu na Štěpánce do Mladé Boleslavi na Eastek Planet Breakz night.


Corrupt Souls – 1138 (Black Sun Empire)
Pro mě osobně nejlepší track roku 2005, od kterého jsem začal americkou dvojku Impulse + Telemetrik ještě pozorněji sledovat. Nabušený step s rolující basou (ale když říkám rolující, tak ROLUJÍCÍ), se spoustou zvratů, odboček a variací se dá míchat téměř se vším, a možná i proto je jedním z mála neuro funkových tracků, který hrají čelní představitelé britského mainstreamu jako třeba Zinc nebo Friction.

Noisia – Block Control (Moving Shadow)
Jednoduchý a 100% úderný track, díky němuž se jméno Noisia dostalo do každého setu. Podprahová basa udržuje pozornost po celou dobu tracku, ačkoli má minimální vývoj a proměnlivost. Dva šikovně umístěné dropdowny navíc lákají k dlouhému míchání s různými pekelnými zvrhlostmi nebo k teasování, a tak se vždy netrpělivě těším na ten správný čas, kdy ho můžu pustit.

Stakka + Skynet + Kemal + Rob Data – Bios Fear (Underfire)
Většinou s sebou na party vláčím celý Clockwork LP a k tomu i několik Audio Blueprintů, Underfireů a Zero Gů… ale ze všech hraji nejčastěji Bios Fear. Masivní destrukci zaručuje strhující hučící soukolí vesmírného stroje, letícího na nejvyšší výkon. A když se do něj po dropdownu zamíchá Block Control, tak už není kam utéct!

Signal To Noise – Nanobugs (Pleroma)
Nebyl to nikdo jiný než Dom + Roland, který na dnes už neexistujícím labelu Pleroma před čtyřmi lety vydal tuto tech stepovou hymnu. Ve vrcholném minimalistickém díle si snad každý najde zalíbení. Funguje díky brumlavě dunivé base a šikovným pípavým zvukům okolo. Jednoduchý a plně funkční matroš!

Terminal State – Watersplash (Nu Identity)
Příliš moc liquid funku s sebou na hraní netahám, i když ho mám taky rád. Všechny obligatorní Hospitly a Binga zahrají ostatní kolegové, a tak si ke stepům většinou balím jen pár libůstek. Jednou z nich je Watersplash, obsahující originálně postavenou basu jakoby z rockového songu a moc příjemné atmosférické samply. Vždy zvedne náladu v klubu o 100%!