LOGISTICS CHYSTÁ DEBUTOVÉ ALBUM

Now More Than Ever, tak zřejmě pojmenuje Matt Gresham, známý jako Logistics, své první album. To vyjde, jak jinak, na liquidfunkově laděném labelu Hospital. Nu:Toneův mladší bráška má ještě nějaký ten pátek, aby na novém počinu zapracoval. Now More Than Ever má totiž spatřit světlo světa v říjnu. Přesto se náslechy na první skladby, které by se teoreticky mohly na LP objevit, už dostaly na web.


24. 5. 2006, publikoval win.cent

Poměrně mladý Matt Gresgam, který letos slaví 24 let, má za sebou už pěknou řádku relasů. Zvlášť obdivuhodný seznam, když uvážíme, že jeho první pecky se na asfaltových plackách objevily teprve předloni. Zkrátka kluk z Cambridge je v kurzu. To, co mu ale stále chybí je samostatné album. Logistics o něm mluvil už na začátku loňského roku, když si představoval, že by mohlo být venku někdy začátkem letoška. Jak už to ale u věštění dat relasů bývá, předpověď tak docela nevyšla. Nastalo menší zpoždění, a tak by, podle posledních zvěstí kolujících na internetu, měl výběr vhodné doby vydání padnout na letošní podzim.

Materiálu na album má Logistics požehnaně. Hospitalu už upsal své skladby City Life a Winter Blues. Prvně jmenovaná jde spíš do hloubky, využívá vyklidněných padů v kombinaci s klasickým a jen mírně reverbovaným piánem, zkrátka klasická hloubavá poloha Mattovy studiové práce. Zimní blues taky nepatří mezi přímočaře bujaré záležitosti. Honosí se naléhavým vokálem, beatem s jasně vyrytým podpisem Logistics a hlubokou basou.

Náznak, že Now More Than Ever bude spíš v podání liquidní nálady dal Matt už vloni. Tehdy prohlásil: „Jediný problém tvrdých beatů je, že v některých případech odstraší lidi.“ V zápětí sice dodal,že má rád naprosto všechny odnože drum and bassu, ale je nasnadě, že vyložených tvrďáren se v nejbližší době od něj nedočkáme. Nejdrsnější pecku s jeho signaturou, která zatím koluje na dubplatech, je The Divide. S agresivním techno synthem a především kopavou basou to bude jasný party tool!

Mladší Gresham však má dubplatů i materiálů v šuplíku celou řádku. Pozitivně laděná Maybe Next Time. jako by prací s vokály a smyčci vycházel z rukou High Contrasta, ovšem příběh je jasně v podání Logistics. Laťka kvality tohohle tracku už přesvědčila třeba LTJ Bukema, aby jej hrál ve svých setech.

Na skutečně oficiální informace ohledně debutu Now More Than Ever LP si ale budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Prozatím jsme si alespoň ukázali, z jakých ingrediencí může „vařit“ Cambridgeský hudebník svou první velkou porci vlastních melodií..