Soulsource – Ultimátní scratcher ze Švýcar

Švýcarsko není jen země s dobrou čokoládou a několika oficiálními jazyky. Je to taky země, odkud pochází drum and bassový DJ Soulsource. Tedy DJ, který má za sebou už dvě desítky let zkušeností za gramofony! Není divu, že za tu dobu se naučil scratchovat jako ďábel a mixovat jako pánbůh.


6. 3. 2007, publikoval win.cent

Stejně jako se ve švýcarských kantonech mísí několik jazyků, také Soulsource (vlastním jménem Andreas Wenger) dovede v jednom setu namíchat několik stylů, třeba breakbeat, oldschool jungle a drum and bass. Do toho si neodpustí pořádné scratchové vychytávky. Ale nemluvíme tu o nějakém baby scratchingu. Jde o pořádný nářez, protože Soulsource začínal v osmdesátých letech právě s hiphopem. A stihl sekundovat takovým jménům jako Run DMC nebo Young Disciplies.

Když v dalším desetiletí konečně přišel na to, že nejlepší hudba je stejně jedině drum and bass a jungle, jeho hiphopové skills rozhodně nepřišly vniveč. Naopak. Pomohly mu vydobýt si renomé nejlepšího švýcarského drum and bassového DJe. Díky tomu si zahrál na akcích se jmény jako Kemal a Rob Data, Tali, Roni Size, Dilinja, Matrix, J Majik, Patife, LTJ Bukem, Goldie… Z drum and bassových subžánrů mu sedí jak party věci (jump upy), tak třeba vychytralosti alá mistr Calibre, ale i techstepy. Však v jeho top tenu najdete v současnosti takové producenty jako Matrix, Futurebound, Noisia, Teebee, State Of Mind, AI, Calibre… Zkrátka pestrá směska ;)

A do budoucna o sobě taky rozhodně dá vědět! S producentem Timem B (Major Boys) pracují na vlastních skladbách, kterými by rádi v příštích letech dobývali evropské kluby. Snad se jim bude dařit!

Pokud vás skills tohohle Švýcara zaujaly, určitě byste se měli zastavit 10. března na mejdanu Bass Shock v plzeňském klubu InSpiral. Kromě Soulsource se můžete těšit na následující DJs: Ko-Jacques, Leed, Win.cent, Emoon. Doplní je dvojka MCs Turner (USA) a Khaila.

Více informací o hlavní hvězdě BASS SHOCKu na stránkách soulsource.ch.