Recenze // DNAudio / Quarantine / Ram

Silent Witness a Break si vzali do parády kytarovou pecku Prayer od Bloc Party a postarali se tak o událost podzimu. Samotný Break pak na prvním díle alba Zenith opět dokazuje, kdo je favorit na producenta roku. Na závěr protřepeme příspěvek od Noisie a Gridloka pro hitovkový label Ram Records.

22. 9. 2007, publikoval BIFIDUS AKTIF

text: BIFIDUS AKTIF

Bloc Party – Prayer (Silent Witness + Break remix)
vocal / instrumental - DNAudio (DNAUDIO012)

Nenápadná dvojka Break & Silent Witness přetvořila hit kytarové kapely Bloc Party! Původní verzi s videoklipem můžete vidět zde a Honey o ní říká: „To je úplně haldoidní – to jsou jasný houby nebo trip!“ A jak že to je s remixem? Skvěle využitá ústřední haluška nádherně vybublává ve společnosti sytého bassu a prvotřídních ruchů, které se občas pěkně zašmodrchají a vyvolají tu správnou poblouzněnou atmošku. Dvanáctý výlisek labelu DNAudio nabízí instrumentální i vokální verzi a vsadím se, že jedna z nich určitě padne ve čtvrtek na Take Control z rukou Silent Witnesse.

VA – Zenith LP part 1
Quarantine (QRNUK004)

A Break – Day One
B Break + Fierce – Hold It Down
C Break – Runn Off
D Fierce + Survival – Prism

Kroutíte hlavou nad dokonalostí Breakových tracků? Tak bacha na vykroucení! První deska ze Zenithu nabízí takové malé připodobnění k Dominionu. Na Áčku nalezneme Day One (skoro jako nevlastní brácha Authentic) a Béčko s Hold It Down připomíná Red Line. Minimalistický basák a rolující struhadlo prostě musíte mít. Když se přidá Runn Off na C, motorika má sakra problém a přitom ta dunivá mela z padající skály nerozvíří jediné zrnko prachu. Nakonec si užijeme nikam se nehrnoucí (asi) intelektuální výtvor Prism, který solidně basuje, ale v podstatě se v něm nic neděje.

Noisia – Facade (VIP) / Gridlok – Skanka
Ram (RAMM067)

Původní bubákový nášup, ve kterém se nezapřela inspirace v tracích Virus školy, zvedl ze židle každého. VIP v podstatě nabízí nový track a hlavně slibuje o dost větší tool než originál. Kratší úvod s beaty a absence breakdownu nutí k jinému zacházení, přelívací zachmuřelá pasáž střídaná s dominantním brumláním pak láká k teasování a prolínání. Každopádně Noisia má stále sakra koule! Od Gridloka jsem čekal úplně něco jiného a jeho přítomnost na této desce labelu Ram nechápu. Do syrového a disharmočností naplněného fláku masa s psycho samply jsem se zatím nedostal.

publikoval BIFIDUS AKTIF