Představuje se vám Wrm

Na d'n'b scéně se v poslední době pohybuje mnoho nových a nadějných producentů, kteří stojí za to zmínit. Jednim z nich je i děčínský rodák Wrm. V minulosti sklidil úspěchy a v budoucnu hodlá dál experimentovat s hudbou. Proto jsem ho poprosila, aby se nám na Shadowboxu představil svými slovy.


4. 5. 2010, publikoval mamba

úvod: MAMBA, text: WRM

Ahoj, jmenuju se Honza Kváča je mi 23 let a pocházím s krásného severského města Děčína. Studuju už 4 roky v Praze na ČVUT, takže sem i takovej napůl Pražák. Cestičku k dnb jsem si postupně vyšlapával přes různý žánry, který mě více či méně inspirovaly a ovlivňují me dodnes. Začalo to The Prodigy, jejich první alba mě naprosto dostaly a zamiloval sem si je na první poslech. Naprosto mě dostává jejich nadčasovost a preciznost Liamovy produkce. Od elektroniky jsem na chvíli odběhl k punku a metalu. Na gymplu jsem hrál v punkové kapele Zkrácenej záznam, jejíž existence ale skončila odchodem většiny kapelníků na VŠ. Hodně mě v té době taky ovlivňovaly různé exeprimentální elektronické projekty, který mě inspirují dodnes. Například Aphex twin, Autechre, Amon Tobin, Boards of Canada, Deru … . Asi tak v roce 2003 se mi poprvé dostalo pod ruku CD s dnb mixy. Dominovalo na nich jméno Babe LN. Dnb byl v té době pro mě naprosto nový žánr a okamžitě mě dostal. 

Od posluchače k producentovi jsem se dostal až tak před 5 lety. Začínalo to experimenty s kytarou a basou, ale nebyl pořádný soft, který by mi ulehčil práci. Až později jsem objevil Fruity Loops studio, kterého se držim dodnes. Produkce začala znít trochu slibněji až tak před rokem. V té době se mi podařil můj zatím jediný digitální release na německém Protogen Records s tracky The Unwanted a Contusia. To mě opravdu neskutečně nakoplo, protože na protogenu vydali jména jako N.Phect & Diz:play, Phace, L Plus, náš Kubátko a No money a v neposlední řadě třeba i Prolix. Nicméně od neura jsem přešel k trochu více experimentální a muzikálnější tvorbě. Dá se říct, že se nedržím žádného vyhraněného žánru ani stylu. Snažím se kombinovat všechno možný a tak každý track zní zase trochu jinak. Hodně ale používám různé orchestrální prvky a živé kytary, které si nahrávám sám. Tento rok se mi podařilo rozjet i pár kolaborací. Zatím ale jen s českými producenty. Hodně spolupracuju s děčínským producentem a djem k.seekem, s kterým mám dost podobné hudební cítění, takže se mi s ním i skvěle spolupracuje. Se shadowboxím Honeym máme taky rozdělanou jednu věc a poslední kolaborace proběhla se Smackem a Ponykem, kteří propůjčili vokály tracku Sleepless, který vyjde začátkem června na Smackově chystaném albu. Krom produkce jsem přičuchnul i k djingu (digitálnímu). V Děčíně jsme před pár měsíci začali s DCGround pořádat každý poslední pátek v měsíci party !Grounded, která zatím sklízí nečekaný úspěchy. DCGround je parta DJů a producentů z děčína a okolí, kteří tam působí už slušně dlouho. Hlavní jádro tvoří k.seek, wrm a cubique a hrajeme i s MC RDG a se skvělou MC Rendy, kterou jsme objevili teprve nedávno a která má nehorázně hustej hlas. Krom Děčína se semtam nachomejtnu i k nějaký party v Praze. Mimo dnb se také věnuju hraní na basu v kapele Kruhová záležitost, se kterou plánujeme podzimní turné, takže to bude pro mě opravdu nabitý rok.

Více o Honzovi se můžete dozvědět na jeho myspace: http://www.myspace.com/dcwrm nebo se můžete stát jeho fanouškem na facebooku: http://www.facebook.com/wrmdnb

A ukázky jeho tvorby si můžete poslechnout rovnou teď a tady:

Sleepless feat Smack & Ponyk (clip) by wrm

Story (with Honey) (clip) by wrm

Crime Scene (with k.seek) (clip) by wrm

Další jeho tvorbu naleznete na jeho profilu na http://soundcloud.com/wrmdnb