Pár otázek pro Calibra k jeho vystoupení na LIR Open Air

Už jenom pár dní a ve Starých Ždánicích se odehraje největší festival drumandbassové hudby v České republice, který bude i letos opravdu nabitý a účast tentokrát přijal producent a dj Calibre. Proto jsme pro vás připravili exkluzivní rozhovor. Více čtěte pod nadpisem.


21. 7. 2010, publikoval mamba

text: MAMBA

1) Zdravím tě, Dominicku. Prázdniny jsou už v plném proudu, trávíš je někde s rodinou na typické dovolené nebo jsi těžce zaneprázdněný muž?

Mám se fajn, díky za optání. No, v současnosti bydlím v Anglii, a jestli se tomu tady dá říkat léto, tak jo, užívám si ho docela dost. I když popravdě řečeno je moje rodina ode mě docela daleko a já jsem většinu času zaneprázdněný svými povinnostmi.

2) Pamatuju si, že jsi byl tady naposledy před rokem na Take Control party, která se nesla v duchu narozenin Shadowboxu. I když jsem tam nebyla, slyšela jsem, že se fakt povedla. Pamatuješ si ji ještě vůbec?

Jasně, pamatuju si to. Byl to skvělý klub, skvělí promotéři a úctyhodný dav. Myslím si, že Praha má docela slušnou pověst, co se týká drumandbassu, proto tady mají djs možnost si svoje vystoupení pořádně užít. Plusem je vlastně i fakt, že je to krásné město.

3) Co bys přednostně chtěl v pátek hrát?

Moje hraní se přednostně odvíjí od hudby, kterou skládám. Takže čekejte ode mě spíš nějaký ty deepy, taky něco tak trochu nepředvídaného, různé oldschooly, dubstepové věci a přihodím i pár těch tvrdších, ale nic moc tvrdého ode mě nečekejte. Mám radši spíš klidnější hudbu a vždycky se ji snažím nějakým způsobem reprezentovat. Hrozně rád bych chtěl hrát i ambient a podobné žánry atmosférické hudby, ale bojím se, že by mě lidi moc nepobrali.

4) Děje se teď u tebe, jako u producenta, něco nového, co bys rád zmínil? Jaké máš plány na budoucích pár měsíců?

Teď jsem právě dokončil svoje nové drumandbassové album, které jsem ještě ani nestihnul pojmenovat, ale mělo by vyjít tuším někdy ke konci léta. A předtím jsem vydal album pod svým vlastním jménem – Dominick Martin, které se jmenuje „Shine a Light". No, a jakmile vyjde to další album, hodlám pokračovat ve skládání těch nedrumandbassových věcí.

5) Co si ty myslíš o klubech a festivalech? Kde se ti hraje nejlíp?

Já osobně dávám přednost malému a zatemněnému klubu. Přece jenom si myslím, že moje hudba patří přesně na taková místa. Hrozně se mi líbí ta tajemnost a ty vibrace okolo, ke všemu na velkých místech jsou ty lidi z toho tak trochu znuděni. Ale musím říct, že jsem stále unešený ze show, která se většinou na festivalech odehraje, ve skutečnosti si tu můžeš sám vybrat, co právě chceš poslouchat. Myslím si, že je to důležitá součást letní zábavy a když se pak vrátíme do těch malých klubů, tak máme více šancí si s tou hudbou pohrávat a experimentovat, to je pro mě mnohem zajímavější. 

6) Jaký je v tom případě tvůj nejoblíbenější klub nebo festival?

Miluju Sardinii a festival Sun and Bass, který se tady koná. Je to úžasné místo, vaří se tu chutné jídlo a všichni se tu cítíme tak trochu jako členové rodiny. A s oblíbeným klubem je to složitější, doufám, že se zas někdy ocitnu v Tokijském klubu, který se jmenuje UNITE, protože má perfektní zvuk a ke všemu Japonsko je tak nádherná země.

7) Já ti moc děkuju za rozhovor a uvidíme se na Let It Roll Open Airu.

Já taky děkuju a těším se.