Reportáž od Tomselyho: Netsky na Bushi v Roxy

Na první poprázdninovou Bush v nové Roxy přijalo pozvání jedno z aktuálně nejžádanějších jmen – Netsky. Šikovného Belgičana doplnili čeští zástupci v čele s rezidentem Ghonzalesem a se Shadowboxí dvojkou 2K & Sweg. Jaké změny přinesla nová Roxy a hlavně, jak se v ní představil Netsky, se dozvíte dále.


23. 9. 2010, publikoval tomsely

text: TOMSELY

Je něco před půl dvanáctou a před Roxy je početná skupina lidí. Nová ochranka bohužel pouští dosti pomalu, a tak si každý musí počkat. Roxy už je řádně zaplněná a my si ukládáme věci do nově umístěné šatny – tam, kde kdysi byla, je nyní plátno a pod ním místa k sezení, což vypadá pěkně. Na nové šatně hned vedle nebyl problém dostat za pár desítek vteřin lístek s číslem. Bohužel další prostory už tak pohledné nejsou. Zdá se, že tu ještě je na čem pracovat, protože holé bílé zdi nedávají ten pocit, že je vše hotovo. Toalety jsou nyní na místě dřívějšího chilloutu. Vypadají celkem čistě, plechová zeď jistě ušetří čas a umyvadel je taky dostatek. Tam, kde byly ty stávající je nyní nový bar. Už po pár minutách v klubu pociťuji horko, a tak je mi jasné, že klimatizace se o moc nezměnila. Barů přibylo a front alespoň trochu ubylo a to hlavně na balkoně. Obsluha je celkem rychlá, jen ty ceny nejsou moc přívětivé. Více místa je na balkoně, zvukaři, osvětlovači a VJs byli přesunuti dolů na konec parketu. Nejpříjemnější změnou je nový chillout, do kterého vede cesta vlevo od hlavní stage. Prostory jsou velice příjemné, jen by zde mohlo být více místa k sezení. Konečně se také dostáváme k tomu hlavnímu – ke zvuku. Bohužel i ten se dle mě nezměnil a není na takovýto klub dostačující. Hlavní dva nedostatky – klimatizace a zvuk tedy změnu k lepšímu nepřinesly a také nedodělanost Roxy nepůsobí mile.

Za gramci stojí Ghonzales, který je někde za polovinou svého tříhodinového setu a na prázdný parket si rozhodně stěžovat nemůže. Hraje dost deepovek, něco tvrdšího, něco lehčího, ale výrazných momentů není. Potěší mě třeba Dark Days (Alix Perez & Foreign Beggars) ze stejnojmenného EP. Jak se čas blíží k hlavní hodině dnešního večera, tak i já zavítám na plný betonový parket. Zaplněn není samozřejmě jen ten, ale také celé pódium a balkon. Ještě vyzdvihnu horkou pecku Link To The Past od dvojice Xample & Lomax, nebo nově také Loadstar. To už se na pódiu v Hospital triku objevuje i Netsky, kterého provází velké nadšení ze všech stran, zatímco si připravuje svůj laptop a serato. Ghonzales ještě jako poslední dává Loose Ends (Alix Perez & Noisia) a my jen čekáme, čím to Netsky odstartuje.



Volba padla na novinku od Brookes Brothers – Beautiful, která se zřejmě objeví na jejich připravovaném albu. Netsky tleská publiku, lidé oplácí. Za ním není žádné plátno, jen holá zeď na které se z projektoru objevuje nápis jaký jiný, než \„Netsky\“ a později i logo Hospitalu. Ten dále sází Uplifter (Muffler), nebo oblíbenou I Refuse (Netsky), která zvedá ruce všech přítomných nahoru. Co můžu pochválit jsou světla, která podtrhávají výbornou atmosféru. Tu dále zkrášluje Chase Status – Let You Go (Brookes Brothers remix), Netsky – Prisma s pěkně přimíchanou Balaclava In My System (Nu:Tone) a také poslední vydaný Hospital: Danny Byrd ft. IK – Ill Behaviour. Následuje první z řady zatím neznámých novinek v Hospital stylu. To už nám ale zpívá svým krásným hlasem Jenna G – Moving With You (Netsky) a změnu selekce přináší Legion (Total Science & S.P.Y).

První vrchol večera přichází již teď – nadmíru povedená spolupráce dvojice Netskyho & Danny Byrda s názvem Tonight spustí další vlnu nadšení. Již brzy se této pecky dočkáme na Danny Byrdovo albu s názvem Rave Digger. Škoda jen, že se v reproduktorech moc dlouho \„neohřála\“, protože ji hned následuje něco ve stylu Viper. Další velice povedenou věc slyšíme následně: Camo & Krooked – Mind Is Drifting Away. Pro ty co neví, je to kombinace Mindset a Time Is Ticking Away. 



V Roxy je přibližně stejný počet lidí jako bývá na High Contrasta, ale vzduch je přeci jen o něco málo lepší. Bratrská spolupráce kolegů Nu:Tone & Logistics – Bleeper je následováná dalšími bratry: Brookes Brothers – Last Night. Následuje dnb remix Slip Away (Howard Jones) a také Camo & Krooked – Reincarnation. Poté se dostane i na nějaké oldskoolové zvuky a do toho opět na chvíli Moving With You (Netsky feat. Jenna G). Nelze si nevšimnout, že Netsky míchá opravdu velice rychle a samotné tracky hrají jen krátkou dobu. Další je The Jungle od Sigmy, který brzy vyjde na BBK. Moonlight Bay (Agent Alvin) ze Sick Music 2 a opět Sigma – El Presidente VIP.

Čerstvý remix The Recluse (Plan B, Netsky remix) a ovace opět zvýší dvojice Netskyho písniček: Every Day a Starlight. Na druhou jmenovanou pěkně navazuje Dawn Treader (Brookes Brothers & Futurebound) a opět povedená spolupráce na Rave Digger. Tentokrát Danny Byrd & London Elektricity – Failsale, která vyjde i na EP. Tuto sérii zakončuje Culture Shock – Bad Red a pokračujeme něčím hlubčím a poté zas něčím jump-upovějším.

Jsme na startu další velice povedené série a dalším vrcholem večera. Prvním je live projekt Shapeshifter, který se také nedávno upsal Hospitalu, kde jim nedávno vyšlo remixové album The System Is A Remix. Jeden remix vytvořil i sám Netsky – The Touch. Kvalitu remixu můžeme posoudit právě teď a dle velkého jásotu a potlesku, si myslím, že remix obstál. Další už je z alba Netsky – Pirate Bay, která výborně sedí s Million Stylez – Miss Fatty (Drum & Bass remix) a navrch ještě s teasem If We Ever (High Contrast). Opět se zvedá hladina zvuku v publiku – důvodem je One (Swedish House Mafia, Netsky remix). Řev je tak hlasitý, že Netsky poprvé rewinduje. Při dalším rozjezdu je nenápadně přidáván Beautiful Lies VIP (B-Complex) a poté spolu utvoří parádní doubledrop. Co to udělá s lidmi netřeba popisovat.

Situaci zklidňuje až nevýrazná věc, ale zato s výraznou basou. Zčista jasna se objeví Timewarp VIP (Sub Focus). Hrál ho snad každý a pořád, ale stejně nikdy neomrzí. Další taneční peckou je Numbers (John B, Camo & Krooked remix) a poté příjemná novinka s pianem (Netsky). S přípravou na nadcházející víkend nám má pomoci i Calvin Harris – Ready For The Weekend (High Contrast remix) a opět z ničeho nic Take Me To The Hospital (The Prodigy, Sub Focus remix). Následuje něco nudnějšího s wobble zvuky, ale situaci zachraňuje Tomorrow\'s Another Day VIP (Netsky), pěkně zkombinovaná se starou známou Feelings (Shy FX & T-Power). Atmosféra neutuchá a Netsky nechává laťku stále vysoko. Hraje něco svého, deepovku a následně další milou klavírní novinku. Escape (Netsky feat. Darrison) už každý zná a zavzpomínáme také s Painted Smile (Commix). Další věc má jistou podobnost s Amen Alley (Danny Byrd), z už zmiňovaného alba, ale hraje jen pár desítek vteřin a následuje v poslední době velice oblíbená Stronger (Sigma), která je druhou stranou dnes již slyšené The Jungle. Další zvýšení hlasivek způsobí Witchcraft (Pendulum, Netsky remix) i Iron Heart (Netsky), který má dokonce i klip.

Zklidnění zapříčiní nějaká táhlá basa a už málo slyšená Missing Link (Nu:Tone). Stále oblíbená a velice pěkná Just One Second (London Elektricity, Apex remix), podpořená Come Back Home a Go With the Flow (S.P.Y). Netsky sází opět svojí věc, tentokrát ze Sick Music 2 (Memory Lane) a další skvělou pecku Transporter (Logistics). Pokračujeme s další povedenou věcí – nejspíš novinkou od London Elektricity. Neztratí se ani Mellow (Netsky), další věc z jeho alba, a Gravity (Netsky) ze stejného místa. Mezi ně se ještě stihl vetřít nějaký lehčí klaun. Netskyho dnes bylo zřejmě málo, a proto sazí další z jeho novinek, tentokrát až s nádechem Viperu. Poté už známou Eyes Closed a nový remix DJ Die & Interface Feat. William Cartwright – Bright Lights (Netsky remix). 



Už se blížíme ke konci a tam nás ještě čeká smršť hitovek. První z nich je Talkbox (Fresh, Camo & Krooked remix), následuje Space Time (Delta Heavy), kterou poslední dobou začíná i Andy C. Netsky naopak párkrát začínal nedávno dokončeným remixem na belgický projekt Shameboy s názvem Strobot, který sází i teď. Do něj přimíchává Stand Up (Friction vs Camo & Krooked feat. Dynamite MC) a tady jdou nahoru i ruce, když to MC Dynamite zpívá v textu. Vysoké tóny a opět asi Netsky, nebo spíše nějaký jeho remix, předchází ještě poslední dnešní věci z jeho alba – Secret Agent a před úplným koncem ještě Black & Blue (Miike Snow, Netsky remix). Netsky zastavuje a následuje velký aplaus, ale neuběhne ani pár vteřin a už slyšíme hlas Collie Buddz a to znamená Tomorrow\'s Another Day (Netsky), tentokrát v dubstepovém podání. V něm se ještě na chvíli ocitne nějaký remix Riverside (Sidney Samson) a vypadá to, že je konec. Úplně největší aplaus slyšíme teď, ale to ještě nevíme, co si na nás tenhle Belgičan nechal na úplný závěr. Celá Roxy se ponoří do tmy a my slyšíme překrásné zvuky varhan a poté i violončela. Úžasná atmosféra tracku i v Roxy. Tuhle pecku musím mít! Ještě hezčí pohled nastává když Netsky vytahuje a následně zapaluje zapalovač a s ním i spousty dalších lidí, vskutku pěkný pohled.

To už se ale jako další chystá dvojka 2K a Sweg a když Netsky odchází, odchází z parketu i dost lidí. Během pár vteřin to tu dosti prořídne, ale i tak má tato dvojka svoje publikum. Sází většinou na liquidovou selekci a je příjemným zakončením dnešního večera. Já si jdu ještě jednou prohlídnout Roxy a hlavně chillout, který je z novinek nejlepší. I pár míst se za nedlouho najde a tak se můžeme chvíli posadit ještě předtím než vyzvedneme věci ze šatny a Roxy opustíme.

Netsky dnes předvedl, že je kromě produkce i solidní DJ, hlavně co se selekce týče. Zajímavé také je, že za 2 hodiny hraní stihl zahrát nadprůměrný počet tracků. Schválně si sami spočtěte, kolik jich bylo. Já se ale nejvíc těším, čím novým nás v budoucnu ze své produkce zase potěší.