Fotky a report z Shadowbox@Roxy od M.Peteho

První březnový pátek a člověk si chce trochu zařádit po pracovním týdnu, tak vyřáží do Roxy, kde Shadowbox crew pořádá první ze svých pravidelných nocí Shadowbox@Roxy. Jejich hosty byli Phil a Dan Brookesovi. A už ted Vám mohu prozradit že se můžete těšit na 1.4. kdy v Roxy zahraje Zero T.


15. 3. 2011, publikoval SWEG

Čas 22:40, u vstupu do Roxy mraky lidí, protože všichni ví, že do 23:00 je vstup grátis, vznikají menší tlačenice, sekuriťáci lidi usměrňují a následně šacují. Sejdete první schody a první co vidíte je Shadowboxí banda u stánku s novýma trikama a stickerkama. Při příchodu k šatně se Vám trochu zatočí hlava, protože na šatnu v ten moment čeká asi bambilion lidí, takže bundu na rameno a jde se na prohlídku klubem.

Bary se začínají plnit a na hlavní stagi se prolínají tracky pod taktovkou Dje Nitrouse, který pomalu končí svůj hodinový set. Ještě hodit oko do Chilloutu, kde Honey vítá příchozí klidnějším dubstepem ve stylu Sykro – Angels. Jedenáctá hodina je tu a na hlavní stagi se ukazuje dvojice 2K & Sweg, kteří začínají hecovat plnou Roxy různými styly drumnbassu. Zkouší to pohodovým trackem od Bcee & S.P.Y. – Is Anobody Out There, přes Nu:Tone – Shine In, ale zaskočí i do deepovějších vod trackem All Thieves – Stars (Zero T Remix) a na to navazujícím trackem M.Pete – Darkness. Aby uspokojili choutky všech dávají i něco tvrdšího v podobě Phace & Misantrop – From Deep Space. Na chilloutu se mezitim zabydleli „perverzáci“ Akira a Anakin, kteří si tu jedou 3hodinovou show různých šlágrů od housu až po bassline nebo dubstep.

Blíží se 1:00 raní a 2K se Swegem pomalu končí jejich set, na scénu se totiž připravuje hlavní host večera – Brookes Brothers. Phil háže první CD do playeru, melodie zní a ozývá se vokál zpívající Beatiful, track z jejich nového alba. Brookesovi měli před sebou 2hodiny prostoru na to, aby ukázali co v nich je. Hrají pecky jako John B – Numbers (Camo & Krooked Remix VIP) přes Noisia – Friendy Intensions nebo Vapourise od Sub Focuse. Většinu party-people určitě potěšili svojí nestárnoucí klasikou Tear You Down, která je vystřelila mezi TOP producenty v UK, a že tam opravdu patří dokazují nabitým remixem tracku Traktor od Wretch 32. Jejich set se víceméně nese v duchu liquidů, mainstreamových věcí a jumpupu, ale zaznělo i Breakage – Fighting Fire (Loadstar Remix) následované Loadstar – Link To The Past. Brothers nejeli jenom novinky, a tak padlo i třeba Smash TV od Chase & Status, a když už u toho byli hodili do toho rovnou Sub Focus – Timewarp. Z těch novějších věcí nemohli vynechat pár tracků z nového Camo & Krooked EP na Viperu nebo Danny Byrd feat. Cyantific – Judgement Day VIP. Jejich čas se blíží ke konci, tak nám ještě nadělují Common – The Light (Brookes Brothers Remix) a chvilku na to stahují poslední dnb track a celý klub posílá ovace bráchům za skvělou show. Dan, ale ještě mačká play a klubem se rozeznívá poslední track, který se nese ve stylu reggae, následný nájezd do masivního dubstepu jejich tracku In Your Eyes. Aby to rozloučení nebylo tak krátké dají si kluci po chvilce rewind a hrajou track ještě jednou. Všichni tleskačky nad hlavama, všichni vytančení, všichni spokojení.

Po Brookes Brothers nastupuje Panorama, který pokračuje v party jako by se za mixákem nikdo nevyměnil, jede si mainstremovky, aby udržel atmošku, ale zabrousí techstepových věcí. Zazní třeba i nový Survival, Break – Your Time Will Come. Na vedlejší stagi se zatím s Dedly Perverz vystřídali Rudeboy a Nikola, kteří pokračují v podobném stylu jako jeli Akira s Anakinem. Nikola si navíc hraje s nanoPadem a nanoKotrolerem a dělá tím set zajímavější. S blížícím se ránem na hlavní stagi ubývá lidí a v 5:00 střídá Andyho šéf Shadowboxu Koogi, to si ale už pomalu balim saky paky a chystám se vyrazit na první metro.

Party bych zhodnotil velmi kladně, takové zastoupení s takovým hostem se vstupem zdarma je víc než příjemné. V Roxy konečně někdo pošéfil zvuk, takže bedny tak trapně neprskaly, jako na předešlých akcích, ale na druhou stranu bych něco udělal s osvětlovačem, který se moc nečinil a moc to tam nenasvítil. Ale Brookes Brothers opět dokázali, že jejich set je barevný, že jsou českých luzích a hájích velmi oblíbení a myslim, že i oni si to náležitě užívají. Suma sumárum velmi vydařená akce, takže se můžem jen těšit na další pokračování, které proběhne 1.4. a headlinerem bude Zero T.

 

 

obrazek1 obrazek2 obrazek3
obrazek4 obrazek5 obrazek6
obrazek7 obrazek8 obrazek9
obrazek10 obrazek11 obrazek12
obrazek13 obrazek14 obrazek15
obrazek16 obrazek17 obrazek18
obrazek19 obrazek20 obrazek21
obrazek22 obrazek23 obrazek24
obrazek25 obrazek26 obrazek27
obrazek28 obrazek29 obrazek30
obrazek31 obrazek32 obrazek33
obrazek34 obrazek35 obrazek36
obrazek37 obrazek38 obrazek39
obrazek40 obrazek41 obrazek42
obrazek43 obrazek44 obrazek45

publikoval SWEG