Report Drumstation @ Cross Club s Rockwellem

Minulý pátek jste mohli být svědky další Rockwellovy návštěvy Prahy. V clubu Cross se udály jeho basové rituály a oslavy zvuků za hranicí chápání. Pokud jste na akci chyběli, můžete alespoň pochytit vibe večera z následujícího reportu. Tento (a ne poslední) report pro vás sepsal Stuart.


29. 3. 2013, publikoval HONEY T

text: Stuart

Podle kalendáře jaro, Praha, holešovický Cross, v hlavní roli Rockwell. Oslavenec Stantha, resident Beast 67, nadějní čeští producenti A-Cray a Tom SMall, vítěz contestu Neighbour plus DNB Fever crew. To jest základní info a teď už k tomu, jak to vlastně onen pátek bylo…

Odpoledne ladím atmosféru – Rockwell 40 min Boiler Room DJ Set. To přináší otázku, jak dlouhé a náročné budou výlety do krajin mimo 170 bpm.
Do Crossu jsem dorazil před desátou a mířím na dolní stage, kde zrovna úřaduje Ozone, kterého po chvíli střídá Eska a MC Tukan. Právě hraje Darkness (Pe:te), Eska začíná skvělým trackem Underpass z kompilace Critical Sound od dnešního headlinera. 
Přesouvám se nahoru, za pultem Neighbour, na parketě nikdo. Úděl DJs startujících party, někdo to dělat musí. Prostor se ale pomalu zaplňuje, zazní třeba zabubákovaný Jaipur (Foreign Concept / Villem remix), výborná 5th Floor od dBridge nebo Alix Perez – Feelings Of Regrets. „Heeej, ten hraje dobřeee, ty voleee!“ – téměř přesná citace tanečníka v batmanovské mikině. Souhlas.
Opět přesun zpět dolů – při třetím střídání nastupuje Waclosh. Loxy & Isotone – Ancients. „Ajm, ajm, ajm, ajm“ – samozřejmě, že I’m A Creator (Dub Phizix & Skittles), dnešní večer rozhodně ne naposled.
Zpátky na main stage na Beast 67. Zpočátku spíš tvrdší selekce zvolna přechází do deep/liquid/soulful módu – vynikající Astral Travel (Bungle), převalující se basa v Ever After od Technimatic, Ivy Lab feat. Frank Carter III. – Afterthought nebo Zero T – Roxy Music.

Na scéně se už ale objevuje Stantha společně s Tukanem na mikrofónu. „Ajm, ajm, ajm, ajm“ podruhé. Kolaborace Rockwella a Alixe Pereze s názvem Ballbag, pak ještě další rockwellovka Full Circle. Tady se můj plán zaznamenávání party – zápisník v telefonu se zapnutým auto-correct, ke kterému se přidává „užněkolikátý“ pivo – jeví jako lehce nedomyšlený. Snad ta změť písmenek k něčemu bude. Get busy – je libo koktejl z motorového oleje, jemně ochucený WD40 a ozdobený párkem z Tesca? Nadčasový Minimal Funk (Icicle), Marka – milovaná i nenáviděná zároveň. Zalomenost. TNGHT – Higher Ground, následuje klasika Mr. Happy (DJ Hazard & Distorted Minds) v novém kabátu od SBSTRD. Stantha jede jako bauch a radost pokračuje – Happy 5 od Dub Phizix, Phace a jeho Strange Science. Stantha skáče do stropu a celý parket s ním. Pojď mi hop! Máme tu další z mnoha halfstepových rapovánek – Say Nothin’ (Jubei feat. Flowdan) a také zpestření v podobě Mr. Oizo – Flat Beat. Napočítáme do deseti (DRS feat. Enei – Count To Ten), ochutnáme kombinaci Troglodyte a Dustup a jako zákusek No Fear – Diplodocus (tuším, že v remixu od Upbeats).

Teď už ale se zpožděním nastupuje hlavní hvězda večera. Hned ze začátku padne aktuální shogunovka Kingpin, spolupráce Frictiona a Skreama (Rockwell remix?), následuje Mr. Happy, tentokrát Plastician ‘Happy Trappy’ Mix. Postupně se davem propracovávám blíže k pódiu. Spectrasoul feat. Echo Park – S.O.U.R. – nějaký remix, edit? Nejsem si úplně jistý. Pokračuje se trackem Higher Ground, pak opět Say Nothin’, Childhood Memories se přelívá do Neosignal remixu. Tady se to začíná lámat a zrychlovat. Contact (Foreign Beggars / Noisia remix) a samozřejmě Marka, jak jinak. Pokračuje se vlastní produkcí – Rat Race (spolupráce s Phace), pak taky Tripwire. Tuším, že i to s tím hrozně dlouhým názvem – Constantcomplex­rhythmicsound a také Maverick Sabre – These Days (Rockwell Remix). Rychlé a precizní mixy, celkově hodně zábavný set. Ale doby, kdy jsem za večer protancoval boty, jsou už nenávratně pryč, takže si jdu na chvíli vydechnout na dolní stage.
Plánovaný odpočinek se ovšem nekoná, protože především v první řadě nabírá ona pověstná sluníčková party atmosféra konkrétních obrysů. „Ajm ajm ajm ajm“ potřetí. Tanečky. Vracím se nahoru, a jak se později dozvídám, tak v době mé nepřítomnosti proběhla trapová vložka. Padne jeden, možná i více tracků od legendárních Bad Company i nějaká ta Noisia. A tady už moje poznámky vypadají, jako by je psal Uncle Dolan. Ronwell pls! Black Sun Empire feat. Foreign Beggars – Dawn of a Dark Day – reeeewind! Teď ještě klasika jménem Stigma a končíme.


Pocity? Trochu smíšené. Čekal jsem ještě trochu víc experimentování, trochu víc z toho „Boileru“ (samozřejmě po stránce selekce, i když takový pillow fight nebo rozdávání techniky nadšenému davu by bylo jistě příjemné oživení). Abych nekřivdil, zrovna to „trochu víc experimentování“ se mohlo odehrávat v době, kterou jsem strávil na dolní stage. Osobně to nemůžu označit jako topství. Ale skvělost je to správné slovo. Díky za tenhle mejdan.

publikoval HONEY T