PR // První zahraniční účinkujícící na festivalu Let It Roll

Největší tuzemský elektronický festival čeká mnoho změn. Festival se stěhuje do nové lokality u Benešova a posunuje se o týden dopředu oproti minulým ročníkům na termín 2. a 3. srpna. Let It Roll je každoročně událostí roku v elektronické hudbě a můžeme opět čekat světovou špičku bass music producentů. První jména jsou již zveřejněna.


10. 4. 2013, publikoval BIFIDUS AKTIF

text: LET IT ROLL

Jedna ze stageí na letním Let It Rollu bude dějištěm oslav 15. výročí labelu Virus Recordings, na kterém vyšlo několik releasů, které změnily tvář drumandbassu a jsou součástí pomyslné síně slávy tracků elektronické hudby. Na průběh jubilejního výročí dohlédnou za mixpultem i ti nejpovolanější ze všech „Virusáků", zakladatelé labelu – legendární dvojce Ed Rush & Optical po buku s MC Ryme Tyme za mikrofonem. V rámci labelové noci na Virus pódiu zahrají také Optiv & BTK, kteří na Let It Rollu doposud nikdy nehráli.

Významným mezníkem v dramaturgii Let It Rollu je také navázání spolupráce s dalším významným hudebním vydavatelstvím. Páteční noc na hlavním pódiu bude patřit nabroušeným býčím rohům labelu RAM Records. Zveřejněnými účinkujícími této noci jsou Calyx & Teebee, jejichž jména jsou v současnosti skloňována především v souvislosti s jejich albem All Or Nothing. Jejich track Elevate This Sound zaslouženě v mnoha zemích světa vyhrál v národních awards titul „skladba roku". Dalším producentem, který vystoupí v rámci RAM Records noci je Wilkinson. Momentálně maká na svém debutovém albu a singly jako je Take You Higher naznačují, že o Wilkinsonovi bude v budoucnu ještě hodně slyšet.

Hlavní pódium festivalu se na sobotní noc promění v UKF stage. UKF je největším světovým hudebním kanálem žánrů drumandbass a dubstep. Youtube kanál této značky eviduje téměř jeden milión odběratelů a přes 320 miliónů uživatelských zhlédnutí hudebních videí! Tato stage bude hostit mimo jiné temperamentní jordánskou zpěvačku Ayah Marar. Její mohutný vokál je známý z kooperací na skladbách od producentů Camo & Krooked, DJ Freshe a Bassline Smitha. Můžete od ní čekat průřez bassmusic styly a především neskutečnou energickou show. Na stejném pódiu zahraje také DJ A.M.C, jeden z nejvíce technicky zdatných DJs současnosti. V české Drumandbass Awards vyhrál titul „Světový DJ roku 2012".

Další jména zahraničních účinkujících organizátoři festivalu zveřejní začátkem dubna. Na festivalu Let It Roll celkem vystoupí přes 25 zahraničních producentů a česká špička DJs žánrů drumandbass a dubstep. Organizátoři avizovali, že letos bude na festivalu postaveno téměř dvojnásobek hudebních pódií než na loňském ročníku.

Letní festival se koná 2. a 3. srpna 2013. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: http://www.facebook.com/…93932537849/

Link na předprodej vstupenek: http://www.ticketportal.cz/…ormance.aspx?…

Oficiální fotogalerie:
Fotogalerie z Let It Roll Open Air 2012:
http://www.letitroll.cz/photo.html

Oficiální video:
Video z letního festivalu Let It Roll


publikoval BIFIDUS AKTIF